Hac için kura heyecanı

Hac için kura heyecanı

Bu yılki hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığında bugün çekilecek. Kutsal topraklara gitmek için 581 bin 768 kişi ilk kez başvuruda bulunurken geçen yıl hac kurasına katılmasına rağmen hacca gidemeyen 1 milyon 178 bin 983 kişinin kayıtları da yenilendi.

Bir milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği bu yılki hac için kura, bugün çekilecek. Toplam 1 milyon 760 bin 751 kişinin katılacağı bu yılki hac kurası, bugün saat 11.00’de Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılacak. Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdığı iller bazında, “normal, müstakil odalı ve otel” konaklama türlerinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifinin yapılmayacağı kurada, Diyanet ve acente ayrımına da gidilmeyecek.

Vatandaşlar, kura sonuçlarına bugün saat 21.00’den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının “http://hac.diyanet.gov.tr” adresinden ulaşabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi de “http://hac.diyanet.gov.tr” adresinden ilan edilecek.

Hac fiyatları ve kesin kayıtlar

hac fiyatları, normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise 6 bin 800 dolar olarak belirlendi. Hacı adayları, hac ücretlerini 3 taksit halinde de ödeyebilecek. Hac kesin kayıtları, 7-18 Mart’ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos’ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül’de gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 16 Eylül-16 Ekim’de gerçekleşecek.

 MUDURNU MÜFTÜLÜĞÜNDE CANLI YAYIN HAYACANI

Mudurnu Müftüsü Mehmet YORULMAZ  Hacı adayları için bu gün Ankara da  kura çekimlerinin yapılacağını ifade ederek, Uydu aracılığı ile Hac kuralarının Mudurnu ilçe Müftülüğü salonunda da canlı olarak izleneceğini ifade etti.

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir