Gar yağmayacak menemme

Gar yağmayacak menemme

 

2014 yılının  Eylül-Ekim aylarında  hemen hemen tüm sohbetlerde laf dönüp dolaşıp  hava  durumuna geliyordu.

Tüm sohbetlerde aynı  konu  gene bu sene Gar yağmayacak menemme,   Gar yağmayınca sulada kesilir, bakın Gazetelerde televizyonlarda  2015 yılı sıkıntılı geçecek susuzluk yaşanacak deniliyor diye sohbetler devam edip gidiyordu.

Ekim-Kasım aylarında  yerden  adeta fışkıran  ve Mudurnu çevresinde  evlerin arkalarında bile olan MANTAR   ları insanlar toplayıp yedi, bazılarıda poşetleyip  derin donduruculara koyduki, kışında yiyelim, ilk günlerde Bolu ve Mudurnu pazarlarında  kilosu 15 tl den satılan Mantar  o kadar çok olduki son zamanlarda kilosu 50 kuruşa hatta satılamayanlarıda cope attılar.

 

Yine o zamanlardaki sohbetlerde insanımız şunu dedi, köylerdeki ihtiyarlar bi zamanlar  bir Mantar olduydu bu seneki gibi, o yıl çok kar yağdı yollar hep kapandı dediklerinde 20-30 hatta 40 yaşlarındaki  vatandaşlar  olurmu hiç öyle şey Mantarın bol olması ile Kar yağışının  ne alakası var bunlar gocakarı uydurmaları diyenler bile çıktı.

 

EVET KAR  YAĞMAYA BAŞLADI, HEMDE İMMANA

Evet Kar yağışı  Aralık ayının ortalarına gelindiğinde  yavaştan yavaştan başlayan kar yağışı hızlandıkça hızlandı, Gazeteler  manşetlerinde BEYAZ ESARET YOLLARI TIKADI yazarken   bazılarıda BEYAZ BEREKET  TÜRKİYE’YE GELDİ başlığını kullandı.  Buda anlaşılıyorki herkişinin görüş açısına gore değişiklik  düşünceler  hasıl olabiliyor.  Yetkililer açıklama yapıyor Köy yolları kapalı, Bolu ve komşu il ve ilçelerde  yağan kar yağışı nedeni ile 15 tatil gelmeden once Öğrenciler hava muhalefetinden dolayı  15 tatili çoktan yaptı ve üzerine birde 15 tatil bu yılı sanırım çocuklar hiç unutmaz kafadan 30 gün tatil yapmış oldu.

 

Toprak suya doldu, Göller de su seviyesi son 50 yılın en yüksek seviyesine ulaştı, daha ne olsun.  Biz inana ,insanlar için bize bu nimetleri bu kadar isyanlar yapmamıza rağmen veren yüce Allahımıza  binlerce kez şükür etsek azdır.

 

Bakınız bizler  o kadar asileşmişken yüce yaradanımız bizlere  metrelerce Kar yağdırıyor, su ihtiyacımızı  gökyüzünden indiriyor ve bu güzellikler içersinde Karlar aniden eriyip her yeri sular  seller  alması gerekirkern  çatılardaki biriken  karlar sakince eriyip  toprak, doğa ve göllerle buluşuyor. Ne güzel bir system değilmi?

 

Yeniden vermiş olduğu ve vereceği tüm nimetler için yüce yaradanımıza  sonsuz  şükürler olsun.

 

Saygılarımla

 

Aydın ÖZPELİT

aydinozpelit@mudurnu.com

“Gar yağmayacak menemme” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir