Emekli zamları yarın hesaplara yatıyor

Emekli zamları yarın hesaplara yatıyor

Emekli, dul ve yetim ile memurun alacağı zam 3 Temmuz’da enflasyonla birlikte belli olmuştu. Açıklama dün geldi, fark yarın hesaplara yatıyor.

Türkiye’de 12.5 milyon emekli, dul ve yetim ile 3 milyona yakın memurun alacağı zam 3Temmuz’da açıklanan son 6 aylık enflasyon verisiyle birlikte belli olmuştu. Buna göre;SSK ve Bağkur emeklisine bu aydan itibaren yüzde 5.01 zam yapıldı. SSK emeklisi zamlı maaşını 17 Temmuz itibarıyla almaya başladı. Emeklilik kartındaki tahsis numarasının son rakamı 4 olanlara bugün, 2 olanlara yarın, 0 olanlara da 26 Temmuz’da ödeme yapılacak.

2.3 MİLYON KİŞİ ALACAK

Memur ve memur emeklisine ise enflasyon farkıyla bu aydan itibaren yüzde 6.01 zam yapıldı. Memurlar zamlı maaşını 15 Temmuz’da çekti. Memur emeklisi ise maaşını her ayın 1-5’i arasında alıyor. Temmuz zammı yetişmediğinden fark henüz hesaba geçmemişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dün bir açıklama yaparak 2.3 milyon memur emeklisi ile dul ve yetimlerin zam farkının 25 Temmuz’da yani yarın yatacağını duyurdu.

BAĞKURLU’YA BUGÜN İTİBARIYLA…

Toplam fark ödemesinin 500 milyon lira olacağını aktaran Bakan Selçuk, “Bağkur kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları da ödeme günleri olan 25 ila 28 Temmuz’da zamlı ödenecek” ifadesini kullandı. Buna göre; tahsis numarasının son rakamı;

9, 7 ve 5 olan Bağkur emeklisine 25 Temmuz’da

3 ve 1 olanlara 26 Temmuz’da

8, 6 ve 4 olanlara 27 Temmuz’da

2 ve 0 olanlara da 28 Temmuz’da ödeme yapılacak.

kamudan haber

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir