Bgc’de Caner Güngör Yeniden Aday

Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC)’nin 31 Ağustos tarihinde yapacağı Genel Kurul öncesi Gazeteci Caner Güngör, Cemiyet Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

 

 Genel Kurul öncesi arkadaşları ile yaptığı istişareler neticesinde başkanlığa adaylığını açıklayan Caner Güngör, seçildiği taktirde ilk hedefinin basın sitesinin gazetecilere kazandırmak olduğunu söyledi. Caner Güngör, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda iki dönem üst üste bu onurlu görevi layıkıyla yaptığıma inanıyorum.

Gelişen süreçte de özellikle meslek içindeki yakın arkadaşlarım, büyüklerim ve genç kardeşlerimin tekrar cemiyet başkanı olmam yönünde yoğun baskılarını hissettim. Elbette ki onların bu talebini geri çeviremezdim. Bu sebeple Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” dedi. Güngör, seçildiği taktirde Yönetim Kurulu ile birlikte gazetecilerin ev sahibi olabilmesi için hemen çalışmalara başlayacağını dile getirerek, “Geçmiş başkanlık dönemimde yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte Bolu’daki gazetecilerin bir sosyal tesise ihtiyacı olduğunu düşündük ve hemen harekete geçtik.

O dönem hayal gibi görünen BGC Sosyal Tesislerini kısa sürede basın emekçisi arkadaşlarımıza kazandırarak bir hayali gerçekleştirdik. Yine uzun süredir ‘Basın Sitesi’ gibi bir hayalimiz var. Meslektaşlarımızın günümüz şartlarında aldıkları ücretler ile bir ev sahibi olabilmeleri gerçekten çok zor. Bu sebeple seçildiğim taktirde tüm arkadaşlarım ile birlikte gazetecilerin bir ev sahibi olabilmesi için çaba sarf edeceğim.

Geçmiş dönemde hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Şimdi ki hedefimiz ise bu hayalimizi gerçekleştirmek ve bunu başarabilecek güçteyiz. Bunun yanında BGC Sosyal Tesislerimizde de yeniden bir yapılanmaya gideceğiz. Gazeteci arkadaşlarımızın birlikte daha iyi vakit geçirebilmeleri için bir dizi çalışmalarımız olacak” şeklinde konuştu. Bolu’daki yerel yayıncılığın gelirlerinin arttırılması için de bir dizi çalışmalarının olacağını ifade eden Caner Güngör, “Bunun yanında yerel gazetelerin, televizyonların, dergilerin, haber sitelerinin gelirlerini arttırmaya yönelikte bir dizi çalışmamız olacak. Bunun içinde elimizi taşın altına koyacağız. Mutlaka ama mutlaka yerel yayın organlarının gelirlerini arttırmak zorundayız. Bunun yolu da reklam ve abone sayılarının artmasıyla gerçekleşecektir. Bunun içinde projelerimiz var ve hemen hayata geçireceğiz. Bizler şunu çok iyi biliyoruz; özgür basın için önce yayın organlarının maddi anlamda özgür olması gerekiyor. Çok iyi biliyoruz ki ulusal medyaya milyonlarca lira para harcayan firmalarımız var. Bu firmalar yerel medyaya gereken ilgiyi göstermiyorlar. Bu nokta da elbette ki üzerimize düşen görevi yapacağız” şeklinde konuştu. Caner Güngör, 1993 yılından bu yana gazetecilik mesleğini sürdürüyor.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir