Afrika’ya Şefkat Eli’ Konferansı Bolu’da Büyük İlgi Gördü

Bolu’da Op.Dr.Fahrettin Er’in verdiği ‘Anadolu’dan Afrika’ya Şefkat Eli’ konulu konferans büyük ilgi gördü.

Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği  BOSİAD  tarafından  HİGHWAY Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Dr. Fahrettin Er’in Afrika’da bir grup Türk doktoruyla yaptıkları tedavi ve ameliyatlarla orada yaşanan yoksulluğu gösteren fotoğrafları vatandaşlarla paylaştı. Duygusal anların yaşandığı konferansta, Afrika’da yaşanan yoksulluğu gözler önüne seren Dr. Fahrettin Er’in konferansı izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

İLÇELERDEN  KONFERANS İÇİN  VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Konferans salonuna ilçelerden de vatandaşlar otobüsler ile gelerek  Doktor Fahrettin ER i 2 saat boyunca dikkatlice dinledi.

Dr. Fahrettin Er’in sunumuyla devam  katılımcıları adeta Afrika’ya götürdü.Afrika’da hiç doktor yüzü görmemiş ve aç insanların yaşadığını belirten Er, Türk doktorları olarak 4 yıldır Afrika’ya gittiklerini ve birçok hastayı tedavi ettiklerini ifade etti.

 

Türkiye‘deki hayırseverlerin yardımlarıyla Nijer’de 120’ye yakın su kuyusu açıldığını ve insanların belki de hayatlarında ilk defa temiz su içtiklerini söyleyen Er, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: “Çok sayıda kurum, kuruluş ve kişi bize destek verdi. Bir insana yardım etmek için onun dilini bilmek gerekmiyor. Orada binlerce insanı tedavi ettik. Çok sayıda su kuyusu açtık. 12 bin kadına üçü dişi, biri erkek olmak üzere oğlak dağıttık. Önümüzdeki günlerde gene Afrika’ya gideceğiz. Bize devletimiz de büyük katkı sağladı. Afrika anılarımızı 250’si yurt dışında olmak üzere Bolu daki bin 121  yerde anlattık ve anlatmaya devam ediyoruz.”

Başta Nijer olmak üzere Afrika ülkelerinde en büyük sorunun beslenme ve barınma olduğunu ve yaş ortalamasının 40 olduğunu belirten Dr. Er, “Afrika insanı Anadolu insanının şefkatli ve merhametli elini bekliyor. Afrika insanı Türkiye‘den gelen doktorlara ‘beyaz adam kötüdür’ demiyor. Türkiye‘den geldiğimizi söyleyince gözlerinin içi gülüyor. Bölgedeki Türk okulları ülkemiz insanına karşı sevgi bağı oluşturmuş. Afrikalı, Türklere ‘iyi yürekli beyaz adam’ tabirini kullanıyor.

 

Beyaz insana duyduğu öfke yerinin Türkler sayesinde sevgi almış. Nijer’de 2 asır önce meydana gelen bir sorunun çözümünde katkı sağladığı için çoğu aileler çocuklarına Abdülaziz ismini vermiş. Dönemin Osmanlı Padişahı Abdülaziz’in ismini vererek Türk insanına karşı vefa göstermişler. Açlıktan çocuklar ölmemesi için Afrika insanına şefkat elimizi uzatalım. Zaten hali hazırda da bizden başka uzatacak bir el de yok.” diye konuştu. Dr. Fahrettin Er, konuşması sırasında yaptıkları ameliyatlar ile orada yaşanan yoksulluğu gözler önüne seren fotoğraflar gösterdi.

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir