16. EMİT TURİZM FUARI VE KÖROĞLU BİBLOLARI | Mudurnu'nun Haber Sitesi


Mudurnu Haber


  • ANKET
    • Mudurnu Belediyesi Çalışmalarını beğeniyormusunuz?

      • Hayır (49%, 35 Oy)
      • Evet (24%, 17 Oy)
      • Daha Fazla hizmet istiyoruz (24%, 17 Oy)
      • Bir fikrim yok (4%, 3 Oy)

      Toplam Oylar: 72

      Yükleniyor ... Yükleniyor ...
  • 

    Mudurnu'nun Haber Sitesi
    • Asrın felaketi Uzay dan böyle görüntülendi.
      Asrın felaketi Uzay dan böyle görüntülendi.
    • Taşkesti Beldemiz İlçe olma yolunda Emin adımlarla ilerliyor
      Taşkesti Beldemiz İlçe olma yolunda Emin adımlarla
    • MUDURNU ‘DA ORMAN KÖYLÜSÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
      MUDURNU ‘DA ORMAN KÖYLÜSÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ
    • Böyleydiler, Böyle oldular
      Böyleydiler, Böyle oldular
    • İPEK YOLU’NUN ANKARA DURAKLARI YAYINLANDI
      İPEK YOLU’NUN ANKARA DURAKLARI YAYINLANDI
    • İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Büro Personel Alım İlanı
      İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanl
    • 12 aileye süt üreticiliği için 130 bin tl hibe
      12 aileye süt üreticiliği için 130 bin tl hibe
    • Ersan TÜRKOĞLU Bolu CHP İl Başkanlığına getirildi
      Ersan TÜRKOĞLU Bolu CHP İl Başkanlığına getirildi
    • Sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi
      Sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi
    • Sabah saatlerinde yola DİKKAT !
      Sabah saatlerinde yola DİKKAT !
    16. EMİT TURİZM FUARI VE KÖROĞLU BİBLOLARI
    16. EMİT TURİZM FUARI VE KÖROĞLU BİBLOLARI
    Bu Haber 3.913 kez okundu.
    12 Şubat 2012 10:00
    Font1 Font2 Font3 Font4
    

    16. EMİT TURİZM FUARI VE KÖROĞLU BİBLOLARI.
    Değerli dostlarım yıllardır Bolu’muzda ve tüm ilçelerimizde, özellikle Mudurnu’muzda turizmin başlatılması faaliyet ve çabalarım,memleketimi tanıtma arzusu ile  hobi haline gelen fuarcılık sevdam gerçekten bu yılki fuarda yaşadıklarımla gönlümü yordu ve yaraladı.
    Fuarlar , üretimlerimizin, hizmet sektörlerimizin en etkili reklamı ve  görsel tanıtım alanlarıdır. Global sektör mensuplarından tutun,  kurum kuruluşlardan hane halkı bireylerine kadar  iletişim ve buluşma noktasıdır.
     
    Malesef bu yılki fuar geçmiş yıllardaki turizm fuarını aratmıştır. Gözlemlerime göre fuarın yıldızı ; Yurtdışı katılımcı, Profosyonelce yaklaşımlarla düşünülen, hazırlanan, sunulan Japonya Travvelword japon.ınc standı ve temsilcisi genel müdür Bay Naoe NISHIZIWA olmuştur .

    Yurt içi katılımcıların  sunum ve ifade açısından yıldızı ise kaşarın ve kazın merkezi Kars Ardahan olmuştur. BÜYÜK ZAVOTLAR süt ürünleri harika lezzeti ile eski değirmen taşı büyüklüğünde yuvarlak harika Kars kaşarı ve yerel halk türkü şovuyla ARDAHAN standı gerçekten mükemmeldi. Dikkatimi çeken diğer yerli katılımcı Kazdağı Tur Seyahat Acentası günü birlik tur paketi broşürüydü.
    Gelelim memleketimizin sunumuna. “Batı Karadeniz illeri ile  Bizim Bolu ve ilçeleri standları için toplam tahsis edilen takriben 600 metre kare ile 8. holdeki küçük masalarda son derece dizaynı bozuk, hiçbir ilginç görselliği olmayan, eski ve karmaşık bir  dekorasyondu “ cümlesi ile bile bize yakışmayan bu durumu ifade edebildiğimi düşünmüyorum.
    Büyük heyecan ve emekle hazırlanan, fakat hedefine ulaşmayan  Mudurnu ilçemizi tanıtan broşürümüz, yanlış noktalardan dan çekilmiş genel foto görüntümüz , yapılarımızın yanlış görüntüleri dikkatimi çekti. Nefasetinden Osmanlı saraylarına aşur vergisi olarak ulaşan velinimetimiz hepimizin bereketi akça tavuk resmi yine her zaman olduğu gibi Mudurnu tanıtım broşüründe yok idi.

    Oysaki halen her Mudurnu’muza gelen gelmeyenlerin önce övgü sevgiyle tavukla ilgilenildiğini biliyor duyuyor yaşıyoruz. İlçemizi marka yapan değer tavuğumuzu unutmamalı unutturmamalıyız.
    Helali hoş olsun ikram tanıtım için Mudurnu Seben Süt ürünleri tarafından verilen Mudurnu evleri ile süslü içi dolu ayran bardaklarımız broşür masaları altında kaderine terk vaziyette idi.
     
    Eski düzenlemelere göre hazırlanan standlarımızda yenilikçi ve ilginç düşünceler ile sunum hazırlayanların da  ellerine sağlık olsun. Bolu’ya ayrılan bölümde ve fuar alanımızın yıldızı olması gereken, Mudurnu ve Göynük masalarının tam paralel ortasında Bolu’muzun simgesi KÖROĞLU HEYKELLERİ ve  hatıra biblolarını üreten BOLU SEVER Altınbaşak Polyester hediyelik eşyacı aile gerçekten takdire şayandı çünkü standımızda  İlgi en çok halk kahramanımız KÖROĞLU’naydı…. İleri yaşlarına rağmen , hediyelik biblo ve sanatla yaşamını renklendiren eski zahireci ve nakliyatçı Konyalı Mümin UNCU ve eşine Bolumuzu ve kültürel değerimizi sanatıyla tanıttığı için saygı ve teşekkürlerimi gönderiyorum.
    Çağımızda internet teknolojisi fuarcılık sektöründe de yenilenmek yapılanmak ihtiyacını zorunlu hale getirmiştir .  Bu haliyle Milli servetimize, ekonomimize yük olan fuarcılık faaliyetleri mutlak yenilenmeli ,yapılandırılmalı, temel amacına hizmet edecek ve artı değer kazandıracak şekilde düzenlenmelidir. Aksi takdirde tüm fuarlar zaman geçirmek üzere güzel giyimli stand görevlilerini görmek ve kış günü ısınma derdine katkı sağlamak üzere broşür toplayan vatandaşların çoğunlukta olduğu alanlar olmaya devam edecektir.
    Her şeye rağmen reklamın kötüsü olmaz diyerek iyi niyetlerle tüm katılımcılara, fuar için  emek veren ve kaynak sağlayan herkese teşekkür ederim. Şunun da kesinlikle bilinmesini isterim ki eleştirilerimin altında kesinlikle art niyet yoktur.Derdim benim de evladı olduğum, sevdalısı olduğum bu memleketin el birliği ile layık olduğu şekilde tanıtılmasıdır.

    Evet dostlar olumlu olumsuz eleştirilere konu olsa da her zaman daha iyi olması dileklerimle, yenilenen 17.  İSTANBUL EMİT TURİZM FUARINA KAVUŞMAK BULUŞMAK NİYETİYLE Bolu’dan selam olsun ülkemize ve turizmimize.
     
    Uğur TÜRESİN  MUDURNU HABER   www.mudurnuhaber.com

     

     

    16. EMİT TURİZM FUARI VE KÖROĞLU BİBLOLARI Yazısına 2 Yorum Yapıldı

    YORUM YAPMAYA NE DERSİNİZ


    Yukarı Geri Ana Sayfa
    sanalbasin.com üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir