Yeniceşıhlar Köylüleri Vali Zahteroğlu’nu ziyaret etti

Yeniceşıhlar Köylüleri Vali Zahteroğlu’nu ziyaret etti

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Mudurnu’nun Yeniceşıhlar Köyü’nde köylülerin protestosuna neden olan taş ocağı için gerekli incelemelerin yapılacağını ve herkesi tatmin edecek adil bir karar vermeye çalışacaklarını söyledi.

vali-mudurnu

Mudurnu’nun Yeniceşıhlar Köyü’nde taş ocağı açılmasını iki haftadır yaptıkları eylemlerle protesto eden köylüleri temsilen bir grup, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğullarını ziyaret etti. Dertlerini Vali Zahteroğulları’na anlatan köylüler, kendilerine bu konuda yardım edilmesini istediler.

vali-mudurnu2

Yeniceşıhlar Köyü sakinlerini dinledikten sonra taş ocağının bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunacağını söyleyen Vali Zahteroğulları, “Vatandaşlarımız bizlere dertlerini ilettiler. Meselenin bir hukuki, bir de sosyal boyutu var. Hukuki boyutu itibariyle baktığımızda ticari işletmenin işini yapabilmesi için yere ihtiyacı var. Bunun için yasal prosedürleri kendince yerine getirmiş ve dosyasını hazırlamış. Köylülerimizin bununla ilgili bir takım endişeleri var, özellikle köye ve içme suyu kaynağına yakın olması ve ormanlık alanda bulunmasıyla ilgili. Yeterince bilgi sahibi olmadıklarına ilişkin tespitleri var. Ben dosya hazırlanırken eksik olan bir detay var mı bunu inceleyeceğim. Taş ocağının yapılacağı alana gidip ben de incelemelerde bulunacağım. Taş ocağı olması gereken bir yerde mi ve köye zararı var mı? diye bunu çıplak gözle gözlemlemeye çalışacağız” dedi.

vali-mudurnu3

Vali Ahmet Zahteroğulları herkesi tatmin edecek adil bir karar vermeye çalışacaklarını söyleyerek, “İşletmenin de haklarını korumak lazım. Köylülerin endişelerini giderecek bir imkan yaratılabilir mi veya alternatif yerler bulunabilir mi buna bakacağız. Ülkemizin ekonomik faaliyetlerinin önünü açmak lazım bunu yaparken de çevreyi doğayı korumak lazım. Orada yaşayan insanlarımızın huzuru herşeyden önce gelir. Köylülerimiz idari yargıya başvurmuşlar. O zamana kadar firmadan da çalışmasını durdurmasını rica edeceğiz. Herkesi tatmin edecek adil bir karar vermeye çalışacağız. Vatandaşlarımız demokratik haklarını kullandılar, onları da çevreye duyarlılıklarından dolayı takdir etmek lazım. Ama bu hiçbir zaman ekonomik bir işletmeyi gerekçesiz yere durdurmaya da gitmeyecek. Biz vatandaşlarımızın bu konuya iyi niyetle yaklaştıklarını biliyoruz. Biz gerekli ortamı hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

vali-mudurnu4

www.mudurnuhaber.com

“Yeniceşıhlar Köylüleri Vali Zahteroğlu’nu ziyaret etti” için 3 yanıt

  1. Sayım valim ;köy halkının bütün umudu sizde . Bu şirin köyü Köroğlu betonun çıkarları için feda etmeyin.Bunun vebalini taşımak zordur .ÇOğu yaşlı olan insanlar üzülmesin Gece gündüz nöbetteler…!!!

    1. bunca agaç bunca insan eger susuz yaşam ortamsız kalırsaa evlat acılarla çekin emi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir