Yeniceşıhlar Köylüleri Süleyman SOYLU ile görüştü

Yeniceşıhlar Köylüleri Süleyman SOYLU ile görüştü

Mudurnu ilçesinde yaşanan Taş ocağı problemi için her fırsatı değerlendiren Yeniceşıhlar Köylüleri  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman SOYLU ile görüştü.

Bolu ilindeki İftar yemeğine katılan Süleyman SOYLU ile Köy adına  görüşme yapan  Mehmet CANTÜRK,   Süleyman SOYLU ya  Horoz figürlü Anahtar dolabı hediye etti .

Yeniceşıhlar Köylüleri adına  bir Klasör içinde topladıkları 6000 imza  ve Mudurnu Köy Muhtarlarının destek Mühür ve imzaları ve internet üzerinden başlatılan İmza kampanyası çıktıları verildi.

 

Yeniceşıhlar köylüleri dertlerini anlatan birde Mektup verdi.

 

İşte o mektup…

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMIZ SAYIN SÜLEYMAN SOYLU BEYE,

 

Saygıdeğer Teşkilat Başkanımız,

 

Bizler Yeniceşıhlar köyü halkı olarak mağdur durumdayız. Bizden habersiz köyümüz yakınında orman vasfı taşıyan bir arazinin taş ocağı için kiralandığını duyduk. Şirket fiili olarak çalışmaya başlayınca ruhsat iptali ve yürütmeyi durdurma davaları açtık. Mahkeme süreci devam ediyor.

Bu arada Anayasal haklarımız çerçevesinde meşru, pasif aktiviteler yaparak sesimizi kamuoyuna duyurmaya çalıştık. Bu arada bölgeye siyasetçiler ve idarecilerimizde geldi. Gelen ziyaretçilerin hepsi bu işte bir yanlışlık var taş ocağı olarak başka alanlar varken bu ormanlık alanın taş ocağı olarak kiralanması hatalı olmuş dediler ama çözüm bulamadılar. Sayın Valimizde alana geldi ve biz derdimizi tam olarak anlatamadık ve idari olarak durdurulması yönünde etkili olmadık.

Sayın Genel başkan yardımcımız, ruhsat süreci köylüden habersiz tamamlanırken sosyal sorunlarımız dikkate alınmadan, düşünülmeden süreç tamamlanmıştır ve mağduriyetimiz devam etmektedir. Ana başlıklarıyla gerekçelerimiz aşağıdadır.

 

Taş ocağı olan alana vadi içinden tek yol vardır ve bu yolu kullanmak zorunda olan köyümüzde (İlçe Tarım Müdürlüğüne kayıtlı 445 adet büyük baş 825 ad. Küçükbaş hayvan vardır)ve bu yoldan meramıza hayvanımızı götüremiyoruz.

 

Kadimden bu yana köyümüzün % 80 su ihtiyacını karşıladığımız kaynağa ocak sahası 357 mt. Mesafede isale boruları ocak alanının içinden geçmektedir.

 

Köyümüz giriş yolları toz ve çamur içinde kalmıştır.

 

Yıllık üç yüz bin ton hammadde taşıyan ağır tonajlı kamyonlar köyümüz girişi ve mera yolumuzu kullandığından köylümüz mağdur olmaktadır. Yol kenarında olan evlerde tansiyonu olan yaşlılarımız, çayırlarda oynayan çocuklarımız rahatsız olmaktadır. Dinamit atıldığı zaman köyde evinde duran engelli vatandaşlarımız rahatsız  olmaktadır.

 

Tarihte Taş ocağı olarak kiralan alandan atalarımız Çanakkaleye,Sarıkamışa dualarla gönderilmiş ve bir daha geri gelemeyen dedelerimizin dul kalan eşlerinin (Kurtuluş savaşının kara Fatmaları)mezarı ocak olarak kiralanan alana 350 mt mesafededir. İşletme faaliyetine devam ederse bizim için kutsal bir anlamı olan yetişmesi yüzyıllar alan tarihi çam ağaçları vardır.

 

Yine aynı bölgede köylünün gelir sağladığı ceviz ağaçları, fındık bahçeleri, anıt ağaçlar ve endemik türler mevcuttur. Bölge sele ve erozyona açık bir bölgedir.

 

Aynı bölgeden geçen Bolu Belediyemizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında oluşturduğu ve yılda yaklaşık bin kişinin yürüdüğü doğal yürüyüş parkuru vardır. Bu doğal peyzaj bozulursa köyümüz ve çevremiz turizm alanında zarar görecektir. Köyümüz insan yapısı ve doğal güzelliği, Mudurnu ya yakınlığı nedeniyle sık sık ziyaret edilen bir köydür.

 

Sayın Genel Başkan yardımcımız kısaca yazdığımız gerekçeler vb. nedeniyle tüm köy halkı endişe duymaktadır ve huzurumuz bozulmuştur mağduriyetimizin giderilmesi hususunu arz ederiz.

                                                                                                                                                                                                  Yeniceşıhlar köyü halkı 

 

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir