Yanlışa yanlış Doğruya doğru demeli

Yanlışa yanlış Doğruya doğru demeli

Mudurnu ilçesi Tarihi güzellikleri ile  dışarıdan gelen Turistlerin dikkatini çeken Bolu nun şirin bir ilçesi, ilçe  merkezi Sit alanı içerisine alınmış ve bir çok Ev,Konak  koruma kurulu tarafından tescillenmiş, bunlardan bazıları ise 1. derece ile tescil yapılmış.

 

Mudurnu şehir merkezinde çarpık  yapılaşmaya izin verilmemesine rağmen, zaman zaman  vatandaşlar tarafından yapılan  yapılar  Tarihi yapının görselliğini ve değerini düşürdüğü ve çevreye zarar verdiği gerekçesi ile yıkılmış.

 

Geçtiğimiz yıllarda  Tarihi Yıldırım Beyazıt Camii yanı ve 1. Derece korumada olan Armutçular Konağı önündeki eskiden Musalla taşının olduğu ve kullanıldığı alan boş kaldığından dolayı  Kullanılmayan ve Mudurnu nun bir değeri olan  Eski İtfaiye araçları konulmuş ufak bir Açık hava müzesi konumuna getirilmişti.

YAPILAN YANLIŞTIR

Son günlerde Tarihi Yıldırım Beyazıt Camii yanında bulunan bu araçların üzerleri arkasında ve yanında bulunan  Tarihi değerlerin değerlerini düşürecek ve Mudurnu Turizmine katkı değil , zarar verecek şekilde  kapatılması  vatandaşın kafasında soru işareti bıraktı. Vatandaşlar bizlere Tarihi Sit alanı çivi bile çakamazsınız denilen yere  yapılan bu çalışmada neyin nesidir diye soruyor. Yapılanın  yanlış olduğu vatandaşlar arasında yüksek sesle dile getirilmesine rağmen   yetkililerden konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmıyor.

www.mudurnuhaber.com

 

 

“Yanlışa yanlış Doğruya doğru demeli” için 3 yanıt

  1. o araçların üzerinin kapatılması bence doğru bir çalışma o tarihi araçların kar ve güneş altında çürümesi ve yıpranması engellenmiş oluyor fakat yapılan sundurmanın tarihi görselliğe uygun yapılmasıda ayrıca önem taşıyo tabii kullanılan o tellerin yerine ahşaptan daha güzel daraba yapılabilirdi

  2. MUDURNULU DAHA DUYARLI OLMALIDIR

    İmkanları nisbetinde yurt içinde ve yurt dışında gezip görenler,
    yaşanılan mekanlerın insana nasıl huzur verdiğini ve o mekanların o bölgenin doğasının kültürünün tanıtımında nasıl faydalar sağladığını güzel izler bıraktığını bilirler. Bu anlamda Mudurnu belediyemiz son 15 yıldaki turizm esaslı hizmetlerde her geçen gün etkin olduğunu gösteriyor.

    Mudurnuda hizmet eden internet Basın haber sitelerimiz, sanal sayfalarımız ellerinden geldiğince duyarlı bir şekilde daha da ileri hizmetler için tanıtım görevlerini yapmaktadırlar.
    ” Yanlışa yanlış Doğruya doğru demeli”
    mesajıyla Mudurnu haber bizlere tarihi dokumuz konusunda fikirsel paylaşımlarda bulunmamızı sağlıyor.Haberleriylede ilçemiz çalışmalarında dahada dikkatli hizmetler verilmesine sebep oluyorlarlar.
    Düşünüyorum ;
    İlçemizde köylerimizde yaşayanlar, Mudurnunun suyunu içen,havasını koklayan,ekmeğini yiyen bizler,kent konseyimiz,derneklerimiz ve oda teşkilatlarımız daha güzel Mudurnu için Mudurnululuk görevlemizi yeteri kadar yapabiliyormuyuz yapılacak işleri birlikte planlayabiliyormuyuz belediye projelerine katılım sağlayabiliyormuyuz?
    Yoksa şuan mutluyum ne gereği var belediyemiz hizmetleri için çalışanların canını sıkmayalımmı diyoruz..
    Sonra önce kendime soruyorum acaba bende hatamı yapıyorum! Örnek olmak için hizmet edenlerimizide takdir ederek sadece yorumumla faydalı olmaya çalışabileceğimi hissediyorum ve yazıyorum..
    Mudurnu belediyemiz çalışmalarında başarılıdır ve her geçen gün güzel hizmetler yapmaktadır. Bugüne kadar emek veren tüm belediye teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.
    Habercilerimiz ise halkdan gelen düşüncelere göre haber konusu yapıyorlar. Tarihi evlerimizin görselliğini bozacak şekilde araçların üstlerinin kapatılmasının uygun olmadığını belirtiyorlar.

    Önerim tarihi araçların çay bahçemiz giriş kapısı karşısındaki,Atamızın heykelinin altına yıllarca boş duran depoya alınması yönündedir. Mudurnunun eski tarım aletlerininde otomobillerle bulunacağı bu boş depoda tarihi eserlerinde korunması daha güzel olacaktır. Gelen turist konuklarımızdan azda olsa 1 tl gibi giriş ücreti alarak TARIM ALETLERİ ,OTOMOBİL müzemiz faydalı olacaktır . Daha öncede başkanımızla konuyu paylaştığımı görüşümü bildirdiğimi hatırlıyorum.
    Tarihi kentimizde ne kadar çok müze aktivitesi olursa turistimiz daha fazla konaklayacağını sokak müzesi olarakta evlerimizin parklarımızın , seyir tepelerimizin yeteceğini düşünüyorum.
    Mudurnu belediyemiz özellikle kent konseyimizin ve halkın fikirlerine katılmalıdır,danışmalıdır.
    Biz vatandaşlara Mudurnu severlere, kendimizi ifade edebilmek memleketimize fayda sağlamak üzere iyi niyetimizle Mudurnumuz için yorum yazma alışkanlığını kazanmalıyız diyorum. Tekrar teri soğumadan Mudurnumuz için çalışan herkese seçilmiş temsilcilerimize teşekkür ediyorum.
    Tüm hemşehrilerimize ,birlik beraberlik içinde HUZURLU SAĞLIKLI VARLIKLI iyi günler temennisiyle saygı sevgi dolu selamlarımı sunuyorum. Uğur Türesin.

  3. Araçların cami arkasında sergilenmesi ve sonrasında yapılan çatı bana eski bir değimi hatırlatıyor. “Kel başa şimşir tarak” . Daha önce caminin görünüşünü daha düzgün hale getirmek için arka planda bulunan binalar yıkılmışken şimdi daha yakına böyle bir çirkin görüntünün inşasının nasıl kabul edildiğini yetkililer herhalde izah ederler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir