Taşçılar Köyü ne Jeotermal yatırımı

Taşçılar Köyü ne Jeotermal yatırımı

Mudurnu ilçesi Taşçılar Köyü sınırlarında bulunan  Jeotermal Kaynak suları için sondaj  kuyusu açılarak ihale yapılıp işletme hakkı kiraya verilecek.

İL GENEL MECLİSİNDE KARAR ALINDI

Bolu il genel Meclisi Eylül  güncesinde Mudurnu ilçesi Taşçılar Köyü hudutları içerisinde  yer alan  Jeotermal sular ile ilgili bir karar alındı.

06.09.2013 tarih ve 274 sayılı karar: İlimiz, Mudurnu İlçesi, Taşçılar Köyü hudutları içerisinde İl Özel İdaresine ait AR-2012140006 numaralı jeotermal kaynak arama ruhsatlı sahada 5686 sayılı Jeotermal kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ile uygulama Yönetmeliği çerçevesinde sondaj kuyusu açtırılarak ihale ile 25 yıllığına işletme hakkının kiraya verilmesi ile ilgili Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün 05.09.2013 tarih ve 5933 sayılı yazısı okunarak konu üzerinde yapılan müzakereler sonucunda; konunun incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi, denildi.

YATIRIMCILAR ARANACAK

Gerekli çalışmalar sonrasında Taşçılar Köyünde Jeotermal suyun gerekli miktar ve sıcaklıkta gün yüzüne çıkmasının ardından bu bölgede de değişik  Jeotermal tesislerin yapılması için  yatırımcılar aranacak.

Mudurnu ilçesi Taşçılar Köyü içerisinden geçen   dere kenarında kendi cazibesi ile çıkan Sıcak  su yıllardır  dere suyuna karışarak  akmaktaydı. Taşçılar Köyü Muhtarı Celal TAŞÇI  Köylerinde atıl bulunan ve yıllardır boşa akan  Jeotermal  suların  çalışma yapılarak  yatırımcı aranmasına köy halkı olarak çok sevindiklerini ifade ederek, Köyümüzde yapılacak olan bir yatırım bizi çok sevindirir, buralar canlanır, köyümüze neşe gelir dedi.

Haber: Aydın ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

 

“Taşçılar Köyü ne Jeotermal yatırımı” için 2 yanıt

  1. Ilcemize yatirim daha da fazla olmali. Emegi gecenleri tebrik etmek lazim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir