Süreyya ASTARCI Öğrencileri Ödülleri topladı

Süreyya ASTARCI Öğrencileri Ödülleri topladı

Abant izzet baysal üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu  Öğrencileri  Bolu da düzenlenen İzzet Baysal Vakfı Geleneksel Ödül töreninde  ödülleri topladı.

 

Ödül törenine katılan Mudurnulu Hayırsever iş adamı  Süreyya ASTARCI   duygulu  anlar yaşadı. Astarcı, ödül töreninde  Öğrencilerin başarısı karşısında  duygulu anlar yaşadığını ifade ederek, çok mutlu oldum bu mutluluk kelimeler ile ifade edilemez dedi.

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyeti Ödül Töreni, İzzet Baysal Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman Üniversiteden esirgemeyen kurucu İzzet Baysal Vakfı’nın her yıl dereceye giren öğrencilere ödül verdiği geleneksel törende, kız öğrencilerin başarısı dikkat çekti. Lisans ve ön lisans düzeylerinde dereceye giren öğrencilerin yaklaşık yüzde 75’ini kız öğrenciler oluşturdu.


Gölköy’deki Atatürk ve İzzet Baysal anıtlarına çelenk konulmasının ardından Kültür Merkezindeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene; Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Belediye Başkan Vekili Emine Davarcıoğlu, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal ile mütevelli heyeti üyeleri, il müdürleri, hayırsever iş adamları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, her yönüyle büyüyen ve büyük üniversite olma yolunda gayret gösteren Üniversitemizin yüksek öğretim hizmetinde 22 yılı geride bıraktığını ifade ederek, “Bugün on binlerce mezunumuza yeni binler eklenmektedir. Yeni binlerimizi mezun ederken duyduğumuz mutluluk ve heyecanımızı paylaşmış olmanıza teşekkür ediyorum. Bundan 22 yıl önce bir üniversite kurmak kolay bir iş değildi. Fakat şüphesiz bunu kolay kılan rahmetli büyüğümüz İzzet Baysal’ın bu işe hem gönlünü hem de tüm servetini ortaya koymuş olmasıydı. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrenci sayısı 28 bini aşacak olan Üniversitemizin kurucusunu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

‘Memleketimizin Geleceğini Sizler Şekillendireceksiniz.’
Konuşmasında ‘Artık memleketimiz sizlerden hizmet beklemektedir.’ diyerek gençlere bazı öğütler de veren Rektör Coşkun, “Bundan sonraki rotanız farklı bir yönde ilerleyecektir. Memleketimizin sorunlarına sizler çözüm üretecek, memleketimizin geleceğini sizler şekillendireceksiniz. Tüm bunları yaparken hedefinizi büyük tutun. Önce bilgi sahibi olun, çok okuyun, çok düşünün. Edindiğiniz bilgileri iyi irdeleyin, akılcı olun, daima ileriye koşun, girişimci olun, yenilikçi olun, sonuca odaklanın. Samimi, fedakar ve vefalı olun, asla pes etmeyin. Göreceksiniz şimdi olduğu gibi hayatınızda başarı hep sizlerle beraber olacaktır.” ifadelerini kullandı.
‘Hayat Tesadüfler Manzumesidir, Bunu Değerlendirebilmek İyi İnsan Olmaktan Geçer’


İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise konuşmasında hayatın bir tesadüfler manzumesi olduğunu ve bu tesadüfleri değerlendirebilmenin iyi insan olmaya bağlı olduğunu anlattı. Baysal, özetle “İzzet Baysal’ın hayatına bakın. Bu topraklarda yetişmiş bir genç, kendini yeni yeni hedeflere adamış. Hayat hikayesini okursanız her şeyin tesadüflere bağlı olduğunu görürsünüz. Hayat hakikaten tesadüflerden ibarettir fakat sizler için mühim olan bu tesadüfleri doğru yöne yöneltebilmektir. Bu tesadüfleri iyi değerlendirebilmek bana göre iyi insan olabilmekten geçer, verebilmeyi bilmekten sadece alabilmeyi düşünmeyi bir tarafa bırakmaktan geçer.

Sizler bu dereceleri aldıktan sonra sizlerin işi daha kolay diye tahmin ediyorum. Siz zaten o tesadüfleri iyi değerlendirmeyi bilmişsiniz ki bu dereceleri almışsınız. Eğer karakterlerinde iyi insan vasıfları taşıyorlarsa herkes muhakkak hedeflerine ulaşacaktır.” şeklinde konuştu. Baysal, 25 yılda Üniversitemizin geldiği yerin önemine de değinerek, “Allah İzzet Baysal’a gani gani rahmet eylesin.” dedi.

 


AİBÜ birincisi Mustafa Orhan ise, merhum İzzet Baysal’ı rahmet, saygı ve minnetle anarak, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. Bütün hayatını ve varlığını bizim gibi gençlerin yetişmesine adayan Sayın İzzet Baysal ve ailesine, lisans hayatım boyunca beni bir nakış gibi işleyen değerli hocalarıma, hiçbir zahmetten kaçınmayıp beni bugünlere getiren fedakar anne ve babama ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu. Orhan, konuşmasının sonunda mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.


Kız Öğrencilerin Büyük Başarısı…
Konuşmaların ardından lisans ve ön lisans düzeylerinde ilk 3’e giren öğrencilere ödülleri Bolu protokolü tarafından verildi. Lisans ve ön lisans düzeylerinde AİBÜ birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan toplam 6 öğrencinin 5’ini kız öğrenciler oluşturdu. Öğrencilere İzzet Baysal Vakfı tarafından cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler takdim edildi.


Lisans düzeyinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliğinden Mustafa Orhan 3.84 ortalamayla üniversite birincisi olurken, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden Elif Yeliz Tuzluoğlu 3.83’le ikinci, Psikoloji Bölümünden Nihan Yılmaz ise 3.78’le üçüncü olmaya hak kazandı.

ÖN LİSANS TA TÜM ÖDÜLLER MUDURNU’NUN

Ön lisans düzeyinde ise Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Bölümünden Saniye Erdoğan 3.95’le birinci, Mimari Restorasyon Bölümünden Melike Karadağ 3.92’yle ikinci, aynı bölümden Ayşe Zümrütkal ise 3.85’le üçüncü oldu.


Törende, fakülte ve meslek yüksekokullarında 12’si erkek olmak üzere 39 öğrenci dereceye girdi. Tıp, Fen Edebiyat ve Mühendislik Mimarlık fakülteleri ile Bolu MYO ve Mudurnu Süreyya Astarcı MYO’da ilk üç dereceyi kız öğrenciler paylaştı.

Diğer fakülte ve meslek yüksekokullarında ise üç derecenin ikisini kız öğrenciler aldı. Sadece BESYO’da ilk üç dereceye erkek öğrencilerimiz girdi. Erhan Gelmez ile Burak Peltek Mengen MYO’da ilk iki dereceyi, Ercan Gündüz ve Ömer Elma ise Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda ikinci ve üçüncülüğü paylaştı.

 

 

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir