SÜNNET GÖLÜNE 2,5 Milyonluk ödenek

SÜNNET GÖLÜNE 2,5 Milyonluk ödenek

Bölgemizin Turizm yönünden en   faal bölgesi olan Sünnet Gölü yoluna 2,5 milyon tl lik ödenek ayrıldı.

Geçtiğimiz günlerde Sünnet Gölüne bir ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı  buranın  çok huzur dolu bir ortam olduğunu ifade ederek buraya gereken ilgi ve alaka gösterilmeli, hükümet olarak biz üzerimize düşeni yaparız dedi. Ziyaretin ardından kısa bir süre sonra Sünnet Gölü   yol ayrımı ile göl girişine kadar alanın iyileştirilmesi için 2,5 milyon tl  lik  ödeneğin il özel idaresine aktarıldığı ifade edildi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, yaptıkları çalışmalar neticesinde Göynük’te bulunan Sünnet Gölü’nün yolunda yapılacak olan onarma ve genişletme çalışmaları kapsamında 5,2 milyon tl lik ödeneğin aktarıldığını ifade etti.

Ercoşkun, Göynük’te özellikle Sünnet Gölü bizim için gerçekten o tarafın turizm yüzünü aktaran önemli bir güzellik. Buranın da 5-6 kilometrelik bir yolu vardı. Yol hakkında bir sıkıntımız vardı. Gerek yolun genişletilmesi gerekse daha konforlu bir yol yapımı ile alakalı. Göynük’e ayrılan özel idare kaynakları bu yolu yapmaya kalkarsanız ilçenin diğer köylerine hizmet götürmeniz de ciddi aksaklıklar oluşacaktı. O yüzden biz bura ile alakalı bir fizibilite çalışması ve maliyet çalışması yaptık. Ve çeşitli bakanlıklara bunları göndermiştik. Ben buradan çevre ve şehircilik bakanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü iller bankası vasıtasıyla tamamı hibe olarak 2.5 milyon liralık bir ödeneğini bakanımız imzaladı dedi.

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir