SU KUYULARINA SAYAÇ TAKILACAK

SU KUYULARINA SAYAÇ UYGULAMASI GELİYOR

Mudurnu ilçesinde faaliyet gösteren Eskioğlu Mühendislik Firma Yetkilisi Jeoloji Mühendisi Kürşad ESKİOĞLU derin Kuyu sahiplerinin dikkat etmesi gerekli bir uygulamanın Şubat ayına kadar süreceğini ifade etti.

 

DİKKAT ! SON GÜN 13 ŞUBAT 2013

Eskioğlu, Mühendisliğimize gönderilen DSİ Genel Müdürlüğünün 12/11/2012 tarih ve 152-536985 sayılı yazılarında: 12 Kasım 2012 tarihinden itibaren açılan kuyulara sayaç takılması uygulamasına başlanıldığı belirtilmektedir. Buna göre Bölge Merkezimize veya Şubemize 12 Kasım 2012 tarihinden itibaren yapılan kullanma belgesi başvurularında kuyulara sayaç takılmadan belge verilmeyecektir.

Kullanılacak sayaç; adi sayaç olmayıp uzaktan kontrollü su sayacı veya elektrik sayacı (OSOS) olacaktır.

Eskioğlu , Ayrıca, eski belgeli kuyulara sayaç takılması için yönetmelikte öngörülen süre 13 Şubat 2013 tarihinde sona ereceğinden belge sahiplerinin bu tarihe kadar ilgili şubeler kanalıyla bölge müdürlüğümüze dilekçe ( dilekçe ekinde eski kullanma belgesi , kullanma belgesi isteme dilekçesi , taahhütname ve teknik sorumlu mühendis tarafından yapılacak enerji hesabı ile birlikte) başvuru yaparak kuyularına sayaç takmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuru yapmayanların belge hakkı hukuken sona ereceğinden kuyuları kapatılacaktır.

Jeoloji Mühendisi Kürşad ESKİOĞLU Sondaj Kuyusu sahiplerinin ileride mağdur olmamaları için gerekli bilgileri yetkililerden alabilirler dedi.

Adres : Seyrancık Mah. Filibeliler Sok. No:12 Mudurnu/BOLU (Pazaryeri Yanı )

GSM : 0 536 357 55 83

www.mudurnuhaber.com

 

“SU KUYULARINA SAYAÇ TAKILACAK” için 4 yanıt

  1. su kuyusu paralı olunca bundan sonra tarlada sulanmaz artık .çiftçi sanki çok para kazanıyor-tohum,gübre,ilaç,ekme ,biçme +su .pazarda alış veriş yaparken üzülüyorum .1 lr marul, 25 kr maydanoz.Emekci ne kar ediyor.?

  2. DSİ tarafından su kuyularına sayac takılmasının amacı yer altısuyunu kontrol altına almaktır şu anda hiç bir para söz konusu değildir.

  3. mudurnu da başka ne var uygulanacak daha yeni şeylar varmı memlekette zaten para yok millet elektrik faturasını borç harç yatırıyor

  4. bir bu eksikti yakında hanımlarımıza da sayaç takacaklar bakalım adam ne kadar kullanıyor diye:))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir