Ramazan Bayramı ve MUDURNU

Ramazan Bayramı ve MUDURNU

Bir Ramazan ayı ve Bayramı geride bıraktık. Yıllar önce Mudurnu’da Bayram sabahları daha farklı yaşanırdı diyenleri duyuyor gibiyim. EVET, Yıllar önce Bayramlaşma ve Ramazan Mudurnu ilçemizde daha farklı ve daha heyecanlı yaşanırdı.

Sebebine gelince ,…

Bizler yaşımız ilerledikçe bazı şeylerden bir türlü mutlu olamadığımız için bu şekilde düşünüyoruz. Şimdi yaşı 10-15-20 olan arkadaşlar da bundan 20 yıl sonra aynı bizim gibi düşünecekler, Mudurnu’da eski bayramlar şöyle, eski Bayramlar böyleydi diyecekler.

Bundan 50 yıl önce Mudurnu ilçemizde yaşanan Bayramlar da  bir Muhabbet, Bir heyecan yaşanırmıştı, biz o dönemlerin sonlarına yetiştik, şimdilerde her Bayram  insanlar nerde o eski Bayramlar diye birbirlerine Bayram bitene kadar bir şeyler anlatıyorlar.

 

Sebebi ne ?

 

Sebebi 50 yıl önce Cep telefonunun olmaması insanları birbirine bağlıyormuştu,  Televizyonun olmaması çeşitli oyunların bulunup vakit geçirilerek, oynanan oyunların esnasında kişiler birbirleri ile dertleşiyormuş ve sorunlara çözümler üretiliyormuştu,  İnternetin Facebook ve benzeri sitelerin olmamasından  dolayı insanlar  diyeceklerini yüz yüze söyleyip sorunları tartışıyor çözüm yolları buluyormuştu.

 

Muştu, mişti,  ama şu an tüm hayatımız internet ve Cep telefonu oldu,   Eskiden görücü usulü ile evlilik vardı , şimdi ise internetten tanışmalar, cepten Alolaşmalar ile kurulan evliliklerin çoğunda problemler yaşandığını duyuyoruz.

 

Doğduğu, büyüdüğü sokaklarında Misket,5 taş, Frizbi , Gazoz kapağı oyunlarını oynayan ve yaşı 50 ve 60 a yaklaşan   ve son 10 yıldan bu yana hiç gelmemiş  hemşerilerim bu Bayram MUDURNU yu ziyaret etti.  Kendi, kendilerine hüzünlendi ve zaman zamanda sinirlendiler. Neden  arasıra Mudurnu’ya gelmiyoruz diye, EVET Neden gelmiyorsunuz.

 

Artık, ANKARA  1.5 saatlik yol, İstanbul deseniz sizin otomobiller ile 2 saat  anca sürer,  eeee şehere hiç olmasa 6 ayda bir neden gelip eşi , dostu ziyaret etmez hasret gidermesiniz.  Bir Ramazan Bayramı daha geldi geçti, nasip baklalım bir dahaki Bayrama kim öle, kim kala.

 

Sağlıcakla kalın.

Aydın ÖZPELİT 

MUDURNU HABER

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir