NAR ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR NASIL KULLANILIR

Nar meyvesinin çok faydalı olduğunu biliyordum. Fakat nar çiçeğinin faydalarını ve bu kadar muhteşem bir çayı olduğunu bilmiyordum. Yaz tatili için gittiğim Alanya’da gezerken alışveriş için girdiğim bir hediyelik eşya dükkanında pembe bir çay ikram ettiler. Ne olduğunu sorduğumda nar çiçeği çayı lütfen bir tadın dediler. Önce terettüd etsemde çayı denemeyi kabul ettim. Soğuk bir çaydı, hafif buruk mis gibi kokusu olan harika bir çaydı. Orada nar çiçeği çayının faydalarından bahsettiler ve kurutulmuş nar çiçeği aldım. Hem sıcak hemde soğuk içilebilen nar çiçeği çayını araştırdığımda gerçekten çok faydalı olduğunu öğrendim. Mekke gülü yada Medine gülü gbi isimlerlede bilinen nar çiçeğinin faydalarını ve kullanımı açıklayalım.

Nar Çiçeği Çayının Faydaları:

* Nar meyvesi gibi nar çiçeği de C vitamini deposudur. Vücut direncini artırır ve grip, soğuk algınlığı için çok yararlıdır.
* Kanı temizleme özelliği vardır.
* Öksürük için nefes açıcı ve rahatlatıcı özelliğe sahiptir.
* Kan şekerini düzenler. Kan şekeri düşüklüğüne iyi gelir.
* Ölü hücreleri yenileme özelliği ile vücuda direnç verir ve güzelliğiniz içinde çok faydalıdır.
* Yüksek tansiyona iyi gelir.
* Böbrek hastalıklarına ve böbrek iltihabına yararlıdır.
* Vücutta oluşan kireçleme için fayda sağlar.
* Sindirim sistemi ve bağırsak hastalıkları için iyidir. Bağırsaklardaki kurtları ve solucanları düşürmede etkilidir.

Nar Çiçeği Nasıl Kullanılır Nar Çiçeği Çayı Nasıl Yapılır:

Nar çiçeğinin kurusu aktarlarda satılmaktadır. Bir bardak soğuk yada sıcak suya bir tutam nar çiçeği kurusu atılıp 3 dakika kadar demlenerek içiliyor. Kırmızıya yakın pembe renkli bir çay oluyor. Hem soğuk hemde sıcak içilebilen çayı isterseniz biraz tatlandırabilirsiniz. Hafif ekşimsi ve mis gibi kokan harika bir çay oluyor. Grip, soğuk algınlığı ve öksürük gibi rahatsızlıklara sıcak içildiğinde çok iyi geliyor. Denemenizi tavsiye ederim gerçekten rahatlatıcı faydalı bir bitki çayı, sağlıklı günler dilerim.

Kaynak: kadınlarız biz

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir