MUDURNU’DA ÖĞRENCİLER YURT İSTEDİ

BOLU’nun Mudurnu İlçesi’nde barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (Yurtkur) barınma sorununu çözmesini istedi. Ailelerinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle ev kiralamakta zorlandıklarını belirten öğrenciler, arkadaşlarının kendilerini misafir ettiğini, camilerde yattıklarını söyledi.

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören 6 erkek öğrenci, Yurtkur’a ait yurtta yer bulamayınca barınma sorunu yaşamaya başladı. Bazı öğrenciler geçici olarak arkadaşlarının yanında kalırken, bazıları ise camilerde yattıklarını ifade ettiler. Dün gece Yurtkur’a ait yurdun önünde ateş yakan 6 öğrenci barınma sorununun çözülmesini istedi. Organik Tarım Bölümü’nde öğrenim gören Mehmet Ünsal, “Geçtiğimiz yıl yurtta kaldım. Yurdun kız öğrenci yurdu olduğu söylendi. Kız yurdu olduğunu düşünerek tatil döneminde bende başvuru yapmadım. Ancak yurt karma yurt olmuş. Bu durumdan bilgim olmadı. Benimle birlikte 8-9 arkadaşımız mağdur oldu. Ev kiraları da pahalı. Barınma sorununun çözülmesini istiyoruz” dedi. Ormancılık ve Orman Bölümü’nde öğrenim gören Necmettin Karayel ise, “Camilerde yatıyoruz, kimse bizimle ilgilenmiyor, kimse sahip çıkmıyor. Geçen yıl son iki ay kala bizi yurda aldılar,   yurtta bir toplantı yapıldı ve Mudurnu Belediye Başkanı ve Kaymakam bey bize  sizlere sahip çıkacağız sizi yolda bırakmayacağız  demişlerdi  şimdi ise arkamızda kimseyi göremiyoruz dedi.  Ailemiz asgari ücretli, neye yetsinler, kira mı ödesin, bize mi göndersin. Mudurnu’da evlerin kirası çok yüksek, tek odalı eve 200-250 TL kira isteniyor” diye konuştu.

 

Öğrencilerden Can Ural ise arkadaşlarının yanında misafir olarak kaldığını, yurt sorununun çözülmesini istedi.

 

Yurtkur Mudurnu Müdürü Ramazan Tandoğan yurdun 92 erkek, 180 kız öğrenci kapasiteli olduğunu belirterek, “Kız öğrencilerin barınmaları konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Mudurnu’da yurt yapmak için kiralık bina bulmaya çalıştık, fakat bulamadık” dedi.

Mudurnu’da  Kiralık Bina  bulsaydık yeni Yurt kuracaktık.

Mudurnu Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Müdürü Ramazan TANDOĞAN Erkeklere bu yıl  Yurdun yetmediğini ifade ederek , sezon öncesinde kiralık bina bulalım dedim fakat Mudurnu’da kiralık bina bulamadık,  geçtiğimiz yıl Kız yurdu yapıldı, biz genel müdürlük ile görüşerek  girişleri ayırarak Karma olarak  alıp 92 Erkek öğrenci 180 de Kız öğrencinin bulunduğunu belirtti.

Tandoğan, Kız öğrencilerin barınma konusunda herhangi bir sıkıntının olmadığını belirterek, yurtta bulunan boş yatakların ayrılmış Kontenjanlara ait olduğunu belirterek buralara öğrenci alamıyoruz dedi.

Tandoğan,  geçtiğimiz yıl Yurtta kalan öğrencilerimizden müracaat edenleri ara sınıf öğrencilerinin tamamını aldık  dışarıda kalan öğrencilerimiz başvuru  yapmayan öğrencilerdir dedi.


www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir