Mudurnu’da Mehmet Akif Ersoy Hakkında Anekdotlar Paneli

Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediyesi ve Mudurnu Şeyh-ül Ümran Vakfı işbirliği ile “İki konu İki Konuk Mehmet Akif Ersoy Hakkında Anekdotlar” paneli düzenlendi.

Panele katılmak için Mudurnu İlçesine giden Vali İbrahim Özçimen ve Eşi Nezahat Özçimen’i Mudurnu şehir meydanında Mudurnu İdarecileri karşıladı.

Mudurnu Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen ve çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaşın katıldığı panele Sadık Yalsızuçanlar ve Mustafa Tatçı panelist olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan panel, Mudurnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen’in panele katılanlara hoş geldiniz konuşması ile devam etti.

Panelde, Mudurnu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana şiirlerinin okunması salonda duygulu anlar yaşanmasına neden olurken, katılımcılar tarafından da büyük alkış aldı.

Şiirlerin ardından Sadık Yalsızuçanlar, Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana’nın şiirlerinden örnekler ile Mehmet Akif Ersoy ve şiirleri hakkında anekdotlar anlattı.

Panelist Mustafa Tatçı da panele katılanlara Mehmet Akif Ersoy ile Mevlana’nın kişiliği ile şiirleri hakkında örneklerle bilgiler verdi.

Panele katılanlara hediyelerinin verilmesinin ardından düzenlenen program sona erdi.

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu’da Mehmet Akif Ersoy Hakkında Anekdotlar Paneli” için 3 yanıt

  1. Bu güzel organizasyonu hazırlayan, başta Mudurnu Kaymakamlığı-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-Şeyh-ül İmran Vakfına ve emeği geçen Mudurnu Belediyesi ve tüm herkese teşekkür etmek isterim. Bu organizasyon sonucunda bir kez daha Mudurnu’nun ne kadar önemli bir yer ve değerli olduğunu gördük. Özelikle basınımızın bu işe daha duyarlı olmasını ve ön plana çıkarmasını arzu ederdik.Ama inşallah bundan sonra bu bir başlangıç olacak ve devamı katlana katlana gelecektir. Mudurnu’ya çok kısa bir özet Abant-Bolu Yolu üzerinde bulunan Tokad-ı Hayrettin türbesini herkes bilir. Bu zatın kimliğini ve önemini de herkes biliyor. Bu zat-ın yetiştirdiği en önemli talebesi (halifesi)Kastamonu’lu Karabaş Veli hazretleri. Onunda yetiştirdiği en önemli halifelerinden biri Üsküdarlı Nasuhi Hazretleri. Peki Üsküdarlı Nasuhi Hazretleri 11 yıl Mudurnu’da kalır. Talebesi Davut-u Halveti ile beraber sürekli Göynüğe kadar gider Akşemsettin Hazretleri ile istişarelerde bulunur.Sonra bu bölgeleri Davut-u Halveti hazretlerine bırakır. Peki Yldırım Beyazıt ile ilişki nedir. Hocamızın anlatımıyla özetle ifade ediyorm; Yıldırım Beyazıt Amasya valisidir ve hocası Cemalettin Halifedir.Çok büyük olan bu hocayı Padişah olduğunda da yanında görmek istemiştir. Bunun en önemli talebesi Tokat-ı Hayrettin ve Meşhur Sümbül Şiran hazretleridir.Tokatı Hayrettinden sonrası belli. Bunlar devam eder ve top bize kalır… Yani Şeyh fahrettin Rumi ve Abdurrahim Tısi Hazretlerinin kabrstanları burdadır bunlar da bu boydandır. Şeyh Fahrettin Rumi Halveti belk değil ama Abdurrahim tırsi hazretlrı Davut efendiden sonra gelmektedir. Büyüklerimize Güray Önal Bey,Sayın Tunçkol Hocam ve birçok kişi daha Bu işe bir el atalım…

  2. Konferansa emeği geçen Yibo Türkçe öğretmeni M.Tanrıkulu ve şir ziyafeti sunan YİBO öğrencilerime,Her türlü desteği veren Kaymakamımıza,ağırlamada büyük yardımı olan belediye başkanımıza ve personeline,Sponsor olan (Yazarlarımızın 50+50 toplam 100 kitab alımı)Şeyh-ül İmran vakfı ve Sarot Termal yönetimine katılan Lise idare,öğretmen ve öğrencilerime,bizi mutlu kılan daire amiri arkadaşlarıma,bizleri onure ederek konferansımıza katılan başta Sayın Valimiz ve değerli eşine,İl Milli Eğitim Müdürümüz,Müdürü Yardımcıları ve şube müdürlerimize,İl Eğitim Denetmenleri başkanımıza İlMüftümüz ve İl Kuran Kursu Müdürümüze,duyarlı olarak konferansa katılan katılımcılara,tabiki davetimize icabet ederek gelen ve konferansı veren değerli kardeşim ,dostum Tv.Programcısı ve Yazar Sadık Yalsızuçanlar ve dostum yazar Mustafa Tatcı beyefendiye ,bu anı tarihe not düşen değerli basınımıza teşekkür ediyorum.Amacımız Mudurnumuzu hak ettiği yerlere taşıyabilmektir.

  3. Osman bey Hayretdini Tokadi Hazretlerinin yetiştirdiği en önemli talebesi Kastamonulu Karabaş Veli Hz.leri değil Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleridir. Kastamonu Kale dibi mevkiinde medfundur ve her yıl adına anma haftası düzenlenmektedir.. yanlışlığı düzeltir saygılar sunarım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir