Mudurnu Şehir Logosu’nu buldu

Mudurnu Şehir Logosunu buldu

MUDURNU ŞEHİR MARKASI YARIŞMASI SONUÇLANDI.
Mudurnu’nun kültürel miras değerlerini ve kendine özgü kimliğini ortaya çıkartmak, korumak ve alanın kültürel sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefleyen, Mudurnu’daki ilgili tüm kişi ve kuruluşlarla işbirliği içinde hareket etmek ilkesine dayanan ‘Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetimi Planı’ çalışmaları kapsamında öncelikli projelerden biri olarak belirlenerek, ilçemizin görünürlüğünü artırmak ve markalaşmasına öncülük etmek amacıyla düzenlenen Mudurnu Şehir Markası Yarışması sonuçlandı.
12 Haziran 2015 tarihinde ilana çıkılan Mudurnu Şehir Markası Yarışması Seçici Kurul jüri çalışması için 04.08.2015 Salı günü saat 10.00’da, 8 üyenin ve 2 raportörün katılımı ile başlayan toplantıda Jüri Başkanı olarak Sn. Semih DİMİCİOĞLU seçilmiştir.

Mudurnu Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan Seçici Kurulu jüri değerlendirmesinde, alanında uzman kişilerden oluşan jüri üyelerince, yarışmaya yurtiçi ve yurtdışından katılan 54 eser değerlendirmeye alınmıştır.
Başvuru şartları sağlandıktan sonra ilk aşama olan Seçici Kurul jüri değerlendirmesinde, teknik olarak yetkinlik ve Mudurnu’nun değerlerini yansıtma en önemli değerlendirme ölçütleri olarak görülmüştür. Mudurnu’nun değerleri olan doğa, tarihi doku, tavukçuluk, iğne oyası, kentin köprü işlevi (Mudurnu deresi ve kervan yolları bağlamında), Ahilik gibi öğelerin eserlerde nasıl yorumlandığı dikkate alınmıştır.
Yarışmada, değerlendirme metodu olarak, 2 aşama ve finalden oluşan bir eleme sistemi kullanılmasına karar verilmiştir. Yapılan öneri ile oylamaların açık yapılması ve çoğunluk oyu alamayan eserlerin elenmesi yöntemi kabul edilmiştir.
1. aşama 3 tur olarak yapılmıştır. 1. aşamanın 1. turunda 15 eser elenmiş, 6 eser 2. aşamaya geçmiştir. 1. aşamanın 2. turunda 8 eser elenmiş, 4 eser 2. aşamaya geçmiştir. 1. aşamanın 3. turunda 18 eser elenmiş, 3 eser 2. aşamaya geçmiştir.
2. aşamada 13 eser toplu olarak değerlendirilmiş ve 8 eser elenerek 5 eser son tura bırakılmıştır.
Son tur olan final aşamasında, 5 eser içinde yapılan değerlendirmeler sonucu 931821 rumuzlu eser birinci olarak seçilmiştir.
Seçilen eser ve finale kalan 4 eser Danışma Kurulu’na sunulmuş ve Danışma Kurulu oy birliği ile seçilen çalışmayı 1. kabul etmiştir.
Seçici Kurulun kararı ile Mudurnu logosu ve eşlik eden grafik standartlar seçilmesine rağmen, sloganlar arasından yapılan değerlendirmede ödüle layık slogan bulunamadığından jüri bu yarışmada slogan seçilmemesine karar vermiştir. Slogan belirlenmesi için internet üzerinden yeni bir çağrı yapılarak yarışmaya yeni bir etap eklenmesi, bu etap tamamlanınca seçilmiş olan logo, grafik standartlar ve seçilecek sloganın birlikte ödüllendirilmesi ve ödül töreni ile yarışmaya katılan çalışmaların sergilenmesi işinin, 19-20 Eylül 2015 tarihinde ilçemizde düzenlenecek olan Avrupa Kültürel Miras Günleri Etkinlikleri kapsamında yapılması kararlaştırılmıştır.

 

 

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu Şehir Logosu’nu buldu” için 9 yanıt

  1. Bu nasıl bir saçmalık. Belediyenin sitesinin de 31.08 2015 tarihine uzatıldığı yazıyor başvuruların. Emek harcıyoruz birşeyler ortaya çıkartmaya çalışıyoruz memleketimiz için şimdi ise daha ay başında logoya kavuştun diye haber. Böyle amatörlük, düzensizlik ne gördüm ne duydum baştan aşağı saçmalık…

    EDİTÖR: SN Yılmaz

    Değerli hemşehrimiz, sanırım haberi sadece fotoğrafa bakarak değerlendirdiniz. Maalesef bu hastalık tüm Mudurnu genlerini taşıyan tüm dostlarımızda mevcut, eğerki haberin tamamını okusaydınız logo yarışmasının Mudurnu Belediyesi değilde Mudurnu Kaymakamlığının yaptığı yarışma olduğunu görürdünüz. Yani sizin bahsetmiş olduğunuz Logo yarışması Mudurnu Belediyesinin düzenlediği bir yarışmadır ve aynı denildiği gibi tarihi uzatıldı. Çalışmalarınızı yaparak yarışmaya katılabilirsiniz.

    Başarılar dileriz.
    MUDURNU HABER

  2. Cok basarili bir logo olmus. Sanattan anlayan juriyi tebrik ederim. Kentimizi anlatan detayli ve estetik bir logo.sevgiler

  3. Çok güzel düşünülmüş. Üç hilal bir çok şey anlatıyor. Mudurnu’nun Osmanlının üç döneminde de var olduğunu, Biri büyük ikisi küçük üç kubbeli Büyükcamimizi, İlçemizde bulunan 3 tarihi mekanı. İğne oyalarından yapılan köprü Deve Köprümüz olabilir. Yazı fontuda çok uyumlu keskin olmadığından insanı yormuyor. Emeği geçenlere teşekkürler. Mudurnu’muza hayırlı olsun.

  4. Oya ipliklerinden de gizli bir M oluşturulmuş. Jüriye tebrikler.

  5. Merhaba yazinin tamamini okudum yorumumu yapmadan once ki haberi siz okursaniz tekrar sikayetimin hala hakli ve gecerli oldugunu anlarsiniz. Neticede bu logo iki farkli kurum tarafindan yarisma ile secilecekse de oncesinde kaymakamligin sectigi logonun mudurnu logosuna kavustu seklinde bir haberle artik kullanilacak logo budur seklinde anlasildigindan dogru bir lanse sekli degil.
    Burda suclanacak kisi haberin tamamini okumamakla itham edilen ben degil. Belediye ve kaymakamligin arasindaki organizasyon eksikligi ve haberin sunumunu cok saglikli yapmayan sitenizdir.

    EDİTÖR: Sayın Yılmaz, bu haber Kaymakamlığın gönderdiği bir Basın bültenidir.Sizin burada kurumları araştırmadan suçlamanız yanlıştır. Kurumlar ayrı ayrı logo yarışması düzenlemiş ve sitelerinden detayları paylaşmıştır. Siz bir anlık öfkenize kapılarak pireye kızıp yorganı tutuşturmak istemişsiniz. Sizlere bir yönden hak veriyoruz, emek verdiniz Mudurnu için en güzelinin olmasını istiyorsunuz, haklısınızda…. Hala fırsatı kaçırmış sayılmassınız ! Başarılar dileriz.

  6. Sayin modaratör. Bu hastalik tum mudurnu genlerini tasiyan dostlarimizda var derken kibar dille bir hakaret var gibi sanki. Mudurnulularin okumadan konustugunu okumaktan usendigini haberlerin sadece fotograflarina filan baktigini belirten bir yazi olmus ayip olmus.

    Sayın: Kabak

    Yorumumuz işe yaramış demekki, bakınız bizler okumayan bir toplum olduk, insanlar sadece resimlere bakarak karar veriyor. Bizim sitemizde de bunun örneğini defalarca yaşadık. Bu örnekler bir gazeteci ve bir Mudurnulu olarak beni hem sinirlendiriyor hemde çok üzüyor. Ben haber yapıyorum, kişiler fotoğrafa bakıp yorum yapıyor, sonrasında da telefonu açıp haberin içeriği nedir diye soranlarda çok çıkıyor. Aslında bana telefon edeceğine altını okusa iş çözülecek. Bizler , okumuyoruz, bizler haklarımızı araştırmıyoruz, ondan sonra da yolumuz bozuk, mahallede direkler yerde yatıyor, çöpler alınmıyor, fabrikanın bacasından ölüm zehiri saçılıyor,Mudurnu ya Araplar dolacak,ne olacak bu derenin hali, yeni evlerdeki su sayaçları neden değiştirildi, yollara asfalt atılacağına yol kenarlarına çimen taşı döşeniyor ve buna benzer bir sürü kelimeyi kendi kendine söyleyen bir toplum haline geldik. Bilmem anlatabildimmi?

  7. Beyler bu bir şehir markasıdır. Mudurnu Kaymakamlığı ve Mudurnu Belediyesinin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetim Planı’nın onaylanmasından bu yana Mudurnu’nun ülkemizde ve dünyada tanınması, her anlamda sesini duyurması için ortak akıl, ortak irade, ortak hedef, birlikte gelişme, birlikte büyüme ve birlikte çalışma prensibiyle birçok faaliyete imza atılmıştır. Bu amaç doğrultusunda çalışan Alan Yönetiminin en son yaptığı çalışma ise Mudurnu’nun mevcut marka değerini korumak ve bunu daha da ileriye taşımak amacıyla yaptığı Mudurnu Şehir Markası çalışmasıdır. Bunun kararını sadece Mudurnu Kaymakamlığı vermemiştir. Bu yarışma kararı Alan Yönetimi ve Danışma Kurulu’nun kararıdır. Alan Yönetiminden de Mudurnu Belediyesi sorumludur. Buradaki sıkıntının tek kaynağı Mudurnu Belediyesinin zamansız olarak kendi kurumsal logo yarışmasına çıkması olmuştur. Lütfen kurumsal logo ile şehir logosunu karıştırmayalım.

    Bu logo Mudurnu Kaymakamlığının değildir, Mudurnu Belediyesinin değildir, bu logo hepimizindir, şehrin tamamının sembolüdür, şehrimizin resmidir, ortak paydasıdır. Bir anlamda bu logo sizindir. daha anlaşılır olması için şu örneği verebilirim. Mudurnu Belediyesinin yazışmalarda kullanması için antetli kağıt yaptığını düşünelim. Sol üst köşede kendi Belediye logolarını, sağ üst köşede de Mudurnu şehir markasını kullanacaklardır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.
    Şehir markamızın amacının anlatılması ve tanıtımı için 19-20 Eylül 2015 tarihinde ilçemizde düzenlenecek olan Avrupa Kültürel Miras Günleri Etkinlikleri kapsamında Mudurnu Belediyesi Düğün Salonunda Mudurnu’nun tüm aktörlerinin ve halkımızın katılacağı bir toplantıya katılımızı bekleriz.

    Mudurnu şehir logomuzu yaşatmak, geliştirmek ilçemiz için faydaya dönüştürmek ancak hep birlikte başaracağımız bir hedeftir. Hepimizin her yerde, hep birlikte kullanarak faydasını göreceğimiz bir araçtır. Bu logoya can verecek olan ise sizin ona olan ilginizdir.

    Saygılarımla…

  8. Anladığım kadarı ile Mudurnu Belediye Başkanı önce verilen karara imza atmış sonra bişeylerden rahatsız olmuş olmalıki bu yarışmayı sabote etmeye, gölgelemeye çalışmış. Ve başarmışta. Sonuç ortada. İnsanların kafasını karıştırmış ve bakın tartışmalara yol açmış. Yoksa böyle bir yarışmaya 54 esermi katılır?
    Mudurnu Şehir Markası Şartnamesini okuduğumda Belediye Başkanının Seçici Danışma Kurulu üyelerinden rahatsız olabileceğini tahmin ediyorum. Malum orda yazılı üyelerin çoğu ile arası iyi değil.
    Yoksa ne diye Şehir Markası Yarışmasının kendisinin bulunduğu bir toplantıda ilan edilmesine karar verilmesinden ve akabinde hemen ilan edilmesinden 10 gün sonra logo yarışmasına çıkarsınki? Neden daha önce çıkmadın? Toplantıda neden itiraz etmedin ben logo yarışmasına çıkacağım diye?. Veya bekleyip Şehir Markası yarışmasının sonucunu beklemedin? Kimse sana neden logo yarışmasına çıkıyorsun demezdi o zaman.
    Hem Alan Yönetiminin yaptığı bu çalışmalardan nemalanacaksın hem de gölgelemeye çalışacaksın. İşte asıl bunları anlamak mümkün değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir