Mudurnu Kültürel Mirasına Sahip çıkıyor


Mudurnu Kültürel Mirasına Sahip çıkıyor

Mudurnu Kültürel Mirasına Sahip çıkıyor

Mudurnu Kültürel Mirasına Sahip çıkıyor

 

 

Mudurnu Kültürel Mirasına Sahip çıkıyor

 

Bolu nun Mudurnu ilçesinde  Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediyesi, Mudurnu Kent Konseyi ve Mudurnu Kültür Yardım ve Dayanışma Derneği organizesinde düzenlenen  ”  MUDURNU KÜLTÜREL MİRASINA YÖNETİM PLANIYLA SAHİP ÇIKIYOR ” başlıklı   toplantı düzenlendi.

miras

 

Toplantı Mudurnu Belediye Düğün Salonunda yapıldı. Toplantıya  Konuşmacı olarak Bolu Vali yardımcısı  Ömer ERU Mudurnu İmar Planını hazırlayan Kemal NALBANT  ve  Proje Danışmanı Şehir Plancısı Dr. A.Eğe YILDIRIM   katıldı.

 

miras1

 

Mudurnu imar planını 1990 lı yıllarda hazırlayan  Kemal NALBANT ,400 ün üzerinde koruma  altında tescilli evi  barındıran  ve her biri tek taş yüzük, diyebileceğimiz  çok önemli bir kentteyiz dedi.

 

MUDURNU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

 

Nalbant, Mudurnu kesinlikle hakettiği yerde değil, Mudurnu daha iyi noktalara gelmesi gerekiyor, ama bu olay Mudurnu’ya özgü bir geri kalmışlık değil  bu Ülkenin genel çizgisinin parçasıdır dedi.

 

 

 MUDURNU ORTA İTALYADAKİ KASABALARDAN DAHA DEĞERLİ

 

Nalbant, Mudurnu Orta italyadaki kasabalardan Asisi den Siena dan  veya Floransa dan  çok az bi kalır yanı yok , Mudurnu çok önemli değerlere sahip dedi.

 

 

       MUDURNU İLK ÖNCE ÜLKE YE SONRA DÜNYA YA TANITILMALI

 

Mudurnu nun alt yapısı var, Mimarisi var, ama bunları  hakikaten dönüştürerek  Turizm’e ve Dünya ya tanıtacak , İlk önce Ülke ye sonra Dünya ya tanıtacak  bazı şeylere ihtiyaç var, bunlar belli bir Profesyonel yaklaşım ile olacak  işler dedi.

 

 

 

 

PROJEYİ ANLATMAK İÇİN CAN ATIYORUZ

 

Mudurnu ilçesinde  ” MUDURNU KÜLTÜREL MİRASINA YÖNETİM PLANIYLA SAHİP ÇIKIYOR” Projesi  Proje Danışmanı  Şehir Plancısı   Dr. A.Eğe YILDIRIM   Projenin detaylarını kişiler için paylaşmak için can attıklarını ifade ederek, herkesi yanımıza almamız lazım, ilçede yaşayanlar derdimizi anlar ve bizlere yardım ederse  proje başarılı olur dedi.

 

Yıldırım, Proje alşan yönetim Planı , Kültür ve  Tabiat varlıklarını Koruma  mevzuatının içindeki son değişiklikler ile geldi, bunun yönetmeliği var,  kentsel sit alanlarında Ören yerlerinde  yönetim Planları yapılıyor, Mudurnu küçük mütevazı bir kasaba olarak görülebilir ama,  müthiş değerleri olan,  hem korunmuş, ender bir dokusu olan, hem Ahilik geleneği gibi  Manevi Kültür Miras değerleri  olan bir yer, bir yandan Turizm geliyor, bir takım  kıpırdanmalar , bir takım koruma çabaları var, Turizm yatırımları var, bunların doğru olarak yönetilmesi lazım dedi.

 

 

MUDURNU AYDIN ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

 

“Mudurnu Kültürel Mirasına Sahip çıkıyor” için 2 yanıt

  1. HALKIN İLERKİ EKONOMİSİNİ YATIRIMLARIN ENTEĞRESİNİ DESTEKLEYECEK BİR YÖNETİM PLANI.
    Bolu vali yardımcımıza, Mudurnu Kaymakamamıza, Mudurnu BelediyesiBaşkanımıza, Mudurnu Kent Konseyi ve Mudurnu Kültür Yardım ve Dayanışma Derneğine değerli akademisyen hocalarımıza teşekkürler. “ MUDURNU KÜLTÜREL MİRASI koruma amaçlı yönetim planını hazırlayan Değerli Akademisyenlerimizin sözleri gibi paha biçilmez bir hazine değerinde olan KÜLTÜREL MİRAS bilincinin önemini Mudurnuda yasayan herkese anlatılmalı ve her Mudurnulunun Mudurnumuzun kültürel mirasının tanıtılmasını sağlayan MUKTUDER müzesini defalarca gezip inceleme yapmalarını tüm dostlara hemşehrilere önerilmelidir.

  2. Mudurnu için cok güzel bir proje başlıyor ve elinden geldiğince herkes bu projeye dahil olmalı bilgilenmeli diye düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir