Mudurnu için Çalışmak

Mudurnu İçin Çalışmak

Tarihi Osmanlı Kasabası MUDURNU, Bolu iline 51km uzaklıkta bir İlçedir. Mudurnu ilçesinde halkın büyük bir çoğunluğunu Emekli ve Esnaf oluşturur. Mudurnu ilçesine bağlı 74 köy bulunmaktadır. Mudurnu ilçesi, geçmiş yıllarda adından çok sık bahsedilen ve bölgenin en eski yerleşim yerlerindendir. Ama şimdilerde, şehir sürekli göç vermesi ve bu göçün büyük bir bölümünün gençlerden oluşması, ilçenin Nüfus oranında da bir hareket olmadığı gözlenmektedir.

Evet, burası Benim yaşadığım ve yıllardır sürekli bir şeyleri insanlara, kendi görüşümde olan kişilere, karşı görüşte olan kişilere ve şehirde yaşayan insanlara bir şeyler anlatmaya çalıştığım Tarihi Evleri ve doğası ile büyüleyen bir kasabadır.

Mudurnu için çalışmanın sonucunda bir insan ne kazanır?

Mudurnu için bir şeyler yapmaya gayret eden kişiler, biraz fazla ilerlemeye başladığı anda mutlaka durdurulmalıdır, Çünkü gelecekte her kesin başına musallat olmasından korkulur.

Kendimden, Bazı örnekler vermekte fayda görüyorum. Sene 1993 yıllarında Mudurnu ilçesinde özel bir Radyo istasyonu ile MUDURNU ya seslenmek nasip oldu. MUDURNU FM i mutlaka herkes hatırlıyordur. İlerleyen yıllarda ise Mudurnu ile ilgili çeşitli dökümanlar, Fotoğraflar, Gazete ve Dergi çalışmalarımız oldu. Ardından çağın teknolojisini yakalayarak ilçemizin adını daha fazla duyurmak için 1999 yılında İnternet siteleri kurarak Mudurnu adını duyurmaya çalıştık.

Peki, bunu yapmamızdaki amaç nedir?

Bu işi yapmamızda sizce Ticari bir düşünce olabilirmi? Ticari bir düşünce yok ise neden bu kadar, paralar harcayıp vaktimizi, Büyüklerimizin dediği gibi boşuna geçirdik. Bizim Mudurnu’da Otellerimiz mi var? Bizim Mudurnu’da Lokantalarımız mı var? Bizim Mudurnu’da Turizm Şirketlerimiz mi var?  Bu soruların hepsine  HAYIR.

Bu kadar internet siteleri, Bayramlar ve Özel günlerde çıkardığımız Gazetelerin tek bir amacı var, bu amaç Mudurnu ilçemizin içinde yaşayan AYDIN insanlarının olmasını yansıtmak ve küçük bir ilçede olsa burada hareketin olduğunu hem içeriye hem de dışarıya fark ettirmektir. Mudurnu ilçesine ait Tanıtım sitesine Aylık verilere göre 36 Ülkeden fazla değişik bölgeden giriş yapılmış, bilgiler ve Fotoğraflar alınmıştır.  MUDURNU ilçesi Bolu ilinin Haber ve iletişim yönünden en hızlı ilçelerindendir.

Yazının Devamı yakında…

“Mudurnu için Çalışmak” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir