Mudurnu Gençliği ÇANAKKALE DE

Mudurnu Gençliği ÇANAKKALE DE

Mudurnu İdeal Gençlik Topluluğu üyeleri ÇANAKKALE ye   Şehitliklere bir gezi düzenledi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Murat DERELİ  genç arkadaşlarımızdan  ÇANAKKALE ye bir gezi düzenleyelim kararı aldık. Çanakkale ye gittik ve oralarda Mudurnu Gençliği olarak Atalarımız Şehit oldukları yerlerde Rehberimizin anlatımları ile dolu dolu bir gün geçirerek tarihimiz hakkında bilgiler aldık.

Dereli, gezi esnasında zaman, zaman duygulu anlarda yaşandığını ifade ederek ÇANAKKALE de şehit düşmüş  Atalarımız için Dualar ettik dedi.

 

Dereli, Mudurnu ilçemizden 40 kişi olarak Düzenledikleri ÇANAKKALE gezisinde kendilerine destekçi olanlara ve bu hizmeti sağlayanlara  Mudurnu Gençliği olarak teşekkür ederiz dedi.

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu Gençliği ÇANAKKALE DE” için 3 yanıt

  1. Atalarımızın karış karış kanlarıyla savunduğu o nadide toprakları gezip görmek o havayı tenefüs etmek hakikaten bizlere bu vatanın anlam ve önemini bir kez daha hatırlattı.Herkesin hayatı boyunca bir kez olsun gezip görmesi gerektiğine inanıyorum.Bize bu duyguyu yaşamamızda büyük katkıları olan Bolu İl Gençlik Kolları Başkanımıza ve teşkilatımıza emeği geçen herkese teşkilatım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

  2. Japonya’da ibreti alem için tüm çocuklar mutlaka o felaket bölgesine götürülür ve tarih anlatılır. Ülkemiz insanları da mutlaka Çanakkale’miz i yerinde görmeli uzaktan bakmakla dinlemekle olmuyor. O topraklar koklanmalı…. İyi kültür tarih ve maneviyat donanımlı rehberden de bilgiler orada öğrenilmeli. Hala Çanakkale’yi görmeyenler bilmeyenler var Ülkemde. Devletimizin Okullar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile (özellikle hiç gitmeyenlere) özel programlar yapılmalı. 13-15 yaşındaki her TÜRK genci bu toprakların kaybedilmekten nasıl ne şartlarda kurtulduğunu son TÜRK DEVLETİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin nasıl kurulduğunu bu günlere kimlerin nasıl fedakarlığında gelindiği öğretilmelidir. Gençlere bir şey söylüyoruz, cevap çok acı ” AMCA O DELİKANLILAR ÇANAKKALEDE KALDI!” Çanakkale Gazisi torunuyum bu gidişata çok üzülüyorum. Anneler babalar eğitimciler imamlar yöneticiler idareciler lütfen sorumluluklarınız yerine getiriniz vebal omuzlarınızda mutlaka hesap vereceksiniz. Vesileyle ilk başta MURAT DERELİ kardeşimizi canı gönülden tebrik ederim. Hizmetlerinin (çok az minimum kar ve çok sürüm zihniyetiyle çalışan şirketlerin peşini aman bırakmayın) devamını dilerim. Rabbim kolaylıklar versin.

  3. sayın dereli biz atalarımızın ne koşullarda savaştığını çok iyi biliyoruz tarih kitaplarında da yazıyor ama siz napıyorsunz atalarımız yok etmeye çalışıyorsunuz ilk önce siz atalarınıza sayğı duyun sonra insallara öğretin !!!!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir