MUDURNU DOĞAL BİR FOTOĞRAF STÜDYOSU

MUDURNU DOĞAL BİR FOTOĞRAF STÜDYOSU

 

Mudurnu ilçesi Tarihi, Kültürü ve yaşam tarzı ile ender ilçelerden biri olduğunu ilçemizi ziyaret eden kişilerin yorumlarından anlayabiliyoruz.

aydinozpelitcom

Buna göre ilçemizin diğer Tarihi ve Turistlik yerlerden hiçbir eksiği olmadığı gibi fazlasının da olduğu gelen ziyaretçilerin sürekli söylediği sözler arasında yer alıyor.

İlçede yerel yönetimin ve idarecilerinin ve söz sahibi kişilerin yapılan işlerde mutlaka birlikte hareket etmesi gerektiğini yıllardır yazmamıza rağmen bu konuda bir türlü başarılı olamadık.

 

Mesela, Mudurnu’da Turizm yapılacak ise bazı planlar yapılmalı, ama o planlar sadece kâğıt üzerinde kalmamalı, sohbet ettik biz bunları konuştuk deyip geçiştirilmemelidir.  Mudurnu ilçemizde yıllardır Turizm konusunda toplantılar yapılır ve her toplantıda eleştiri üzerine eleştiri yapılır, ilçenin ileri gelenleri havanda su dövüyoruz buradan bir şey olmaz denir ve toplantı böylelikle sona erer, hakikaten de dedikleri gibi olur, orada konuşulur ve biter.

 

Gelelim, Mudurnu ilçemizin bir doğal Fotoğraf stüdyosu olma meselesine, mesleğimiz icabı Fotoğraf çekmesini ve paylaşmasını çok seven biriyim, üzerimde sürekli olarak en az 2 adet görüntü kaydedici taşırım, Türkiye nin değişik yerlerine veya Yurt dışı gezilerine gittiğimde mutlaka oralardan fotoğraf kareleri alır ve internet üzerinden çeşitli kanallardan paylaşırım.  Mudurnu’da yaşadığımız için buradaki bazı Nostaljik kareleri maalesef göremediğimi itiraf ediyorum.  Bazı kareleri ben göremez iken ilçeyi turistlik amaçlı gelip sadece 3 veya 5 saat kalarak süper kareler çeken ve paylaşınca, Allah Allah Mudurnu’da ben bu kareyi neden atladım diye üzüldüğüm zamanlar olur.

Ama bazı karelerde vardır ki  onlarıda  çekmek istersiniz,  fakat  sizin istediğiniz   kare  birilerinin Mudurnu’ya   bir şeyler yapalım, ama ne olursa olsun yapalım düşüncesi ile hareket edenlerin  hatasından dolayı çekilemez.

 

Mudurnu ilçemize hafta sonlarında gelen Turlar ilçenin etrafında genellikle Dere kenarlarındaki Nostaljik görüntüye çok önem verirler. Her tur ile gelen misafirler ellerindeki fotoğraf makineleri ile   Tur  Operatörünün eşliğinde ilçeyi gezerler, fakat şu son günlerde dere kenarına  uygulanan ve Tarihi dokuyu ve  Mudurnu Evlerinin puanını bir hayli düşüren Çitler  hemende oldu bittiye getirilerek  montajlanıp geçildi.  Evet, dere kenarına Çit yapılabilir, ama bu çitler Tarihi dokuya uygun olmalıdır, ben yaptım oldu demek yanlış olur. Tekrar söylüyorum, Mudurnu  Doğal bir Fotoğraf stüdyosudur ve  bu Stüdyo yu bozmak  ilçeye ve Mudurnu turizmine zarar verir.

Benden söylemesi…

Sağlıcakla kalın…

 

Aydın ÖZPELİT

e-mail: aydinozpelit@mudurnu.com

 

teşekkür

“MUDURNU DOĞAL BİR FOTOĞRAF STÜDYOSU” için 2 yanıt

  1. Aydın kardeşim sağol..şahsen gezi guruplarından ve fotoğraf çekenlerden aynı serzenişleri bende sıkça duyar oldum.Ayrıca Ahşap doğramaları pimapen yapalım..üst kat balkonlarada merdiven yapalım daha nostaljik görüntü olur………………

  2. eskiden dere kenarında oturanlar ördek beslerdi ördeklerin dereye rahatca inip cıkması içinde dere kenerında küçük ince bir merdiven olurdu ördekler sallanarak o merdiveni kullanır ve dereye iner cıkardı ve seyretmesi cok güzel olurdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir