MUDURNU DAN BEREKET FIŞKIRIYOR


MUDURNU DAN BEREKET FIŞKIRIYOR

Mudurnu ilçesinde bundan yaklaşık 2 ay  önce yapılan sondaj çalışmasında saniyede 22 litre 40 derece sıcaklıkta bir  Termal su bulunmuştu.

Taşkesti Sarot Termal in bu bölgede yaptığı izinli ve Ruhsatlı sondaj çalışmalarına  Eski kaplıcanın suyu kesilecek  bahanesi ile defalarca engel olunmaya çalışıldı.

1. Sondaj çalışmasından sonra şu an faaliyette olan Kaplıca suyununun azalması beklenirken Kaplıca suyunda yetkililer gözle görülür bir çoğalma görüldüğünü ifade etti.

 

2. SONDAJ  KAPLICA SUYUNU AZALTACAK 

Yapılacak 2. sondaj çalışması için  eski kaplıcaya yaklaşık 200 metre mesafede olmasına rağmen, Kaplıcanın suyu kesilecek dedikoduları yine yatırımcının önünü kesmek için çeşitli faaliyetler yapıldı.  Mudurnu Belediye Meclis Toplantısında Sondajlar tartışıldı.

2. Sondaj çalışması kimsenin hayal edemeyeceği yerden yerin yaklaşık 300 metre altından  saniyede 30-40 litre arasında 40-43 derece sıcaklıkta  dışa kendi  cazibesi ile akmaya başladı.

MUDURNU DAN BEREKET FIŞKIRIYOR

Mudurnu artık TERMAL  Cenneti olmaya aday  adaylığından çıkarak direk Adaylığı çıkan sular ile onaylanmış oldu. Yıllardır akmayan Mudurnu Deresi bile Kaplıcalardan gelen Sıcak suların sayesinde  ahenkli bir şekilde atarak ilçenin ortasından geçen Mudurnu deresini temizliyor.

Mudurnu nun geleceği için hiç  kimse kendi çıkarları ve egosunu tatmin etmek için yatırımcıların önünü germesin, yapılan işlerin yanında Mudurnu halkı ile birlikte durulsunki, ilerleyen günlerde  yapılacak tesislere gidip oranın havuzundan faydalanırken yüzümüz olsun.

 

Geçtiğimiz hafta Konya ILGIN ilçesini ziyaretimiz esnasında ILGIN KAPLICA lar diyarı diye anılırken ilçe ye yatırımcı getirebilmek için  ILGIN belediyesi açık davetiye yayımlıyor. Bizki  İSTANBUL ve ANKARA nın tam ortasında bulunan bir yerleşim yeri olarak  kısır çekişmeleri bırakıp, memleketimizde yaşayan insanların geleceği için  iyi kararlar almalıyız.

www.mudurnuhaber.com

“MUDURNU DAN BEREKET FIŞKIRIYOR” için 4 yanıt

  1. bereket fışkırmıyor bu yakında kırılacak olan bir fayın habercisi ama küçük çaplı olur ama büyük orasının Allah bilir.

  2. mudurnumuzun zenginliklerini akılcı bir sistemle değerlendirmeliyiz .önce ne yapacağımızı planlayıp ,artıları ve eksileri bilmeliyiz ,bağlayıcı kararlar alınmalı,suyun boşa akıp gitmesini önlemeliyiz , özel idaremiz teknik şartnamelere litrede 1 kuruş gibi bir sembolik fiat olmalı ki mudunumuza devamlı bir katkı sağlasın. mudurnumuzun menfaatleri her şeyin üstünde olmalıdır.

  3. sayın AYDIN BEY haberi çok güzel yorumlayarak sunum yapmışsın.kısır çekişmelerden bahsetmişsin.bir zamanlar ben de bu tartışmaların içinde yorumda bulunmuş,ilçemizin geleceği hakkında çekincelerimi belirtmiştim.fakat benim burada anlamadığım konu;

    sondaj yapıldı.YÜCE MEVLANIN bizlere bahşettiği bu bereket biraz daha çoğaldı,pekala ne zaman yatırım yapılarak faaliyete geçecek?yoksa sarotta ki devre mülklerin satışı tamamlandıktan sonra mı buraya başlanacak?

    madem buraya sondaj yapıldı,emeğin karşılığında sıcak su oranı çoğaldı,sondajı yapan şirket kendi egosunu tatmin etmek için beklemiş olmasın?daha ne bekleniyor veya yatırım kimler tarafından engelleniyor?ben bu soruların cevabını bekliyorum.

    geçen ki tartışmalarda belirttiğim çekincelerimi tekrar belirtmeden geçemeyeceğim.bugün başkalarının kaplıcaya yapacağı yatırım belki hoşumuza gidebilir ama ilerleyen zamanlarda bizlere hiç mi hiç faydası olmaz.ilerleyen zamanlar da kendi ilçemizin kaderi başkalarının iradesine geçer bizlere sadece kaybolan değerlerimizin ardından bakmaktan başka çaremiz kalmaz.

    yapılacak yatırımın tamamen MUDURNU HALKINA ve KÖYLÜSÜNE faydası olacak şekilde yapılmasını diliyorum.bana oradaki çok değerli halkımız yorumlarımdan dolayı kızabilir ama bizler denizdeki balık misali cennet MUDURNUMUZUN değerini bilmiyor ya da farkına varamıyoruz.

    EDİTÖR: Ebbaımın gavisi, o işler senin benim köşe yazısı yazmama benzemiyor. bunun zemin etüdü var, aytırım planıu var, insanlarla uğraşması var, sistemle uğraşması var, her kese laf anlatması var, dedikodusu var, avam planı var, var oğlu var. Yatırımcılar zaten bunları yapıyor, ama her gün çıkıpta biz şunu yapıyoruz bunu yapıyoruzmu desinler. Biraz sabırlı ol. Senle ben istemesekte bu yatırımlar buraya olacak. MUDURNU UÇACAK vesselam.

  4. Eğer şuan iki kaplıcanın suyuda azalmadan akacak durumdaysa bence 2 kaplıcanın atık suyu dereye verilmemeli pompalar yardımı ile direk Mudurnu merkeze pompalanıp resmi kurumların ısıtılmasında kullanılmalı hatta suyun miktarına göre evlere de dağıtılabilir. Hem Mudurnu da jeotermal kalorifer sistemi olur hemde belediye bu sudan belli bir miktar gelir elde eder. Jeotermal su çok önemli bir zenginlik bu zenginliği son damlasına kadar kullanmak gerekir.

    EDİTÖR. Provva sana Oğuzhan. Ama nerde böyle anlayışlı kişiler, birak Mudurnu ya verilmesini tıkanacak gibi bir şey olsa ÖZEL DIKKA yaptırıp dıkayacaz ama olmuyor. Deliği çok geniş delmişler.:) :) :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir