Mudurnu da Sedaş ağaçları budadı

Mudurnu da  Sedaş   ağaçları budadı

 

Bolu nun Mudurnu ilçesinde SEDAŞ  Elektrik telleri ile temas edecek olan Ağaçların dallarını budadı.

Mudurnu Merkez Ankara Caddesinde Aile Çay Bahçesindeki Çınar ağaçlarının dalları Mudurnu SEDAŞ ekibi tarafından budandı.

 

Aile Çay Bahçesindeki Çınar ağaçlarının dalları  Elektrik tellerine yaklaşmasından dolayı Mudurnu Merkezde Elektrikler 3 saatlik  bir kesinti yapılarak budandı.

Vatandaşlar, Elektrik tellerine  değen Ağaçların  tehlike arz ettiğini ifade ederek bu çalışmanın  yapılması ile vatandaşların daha güvenli bir şekilde Aile Çay Bahçesinde oturabileceğini ifade ettiler.

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu da Sedaş ağaçları budadı” için bir yanıt

  1. Aydın kardeşim haber ve bilgilendirme için teşekkür ederim…ancak tarihi ağaçların dallarını kesen SEDAŞ ta kesilmesini hoş gören vatandaşlarda..kesilmesine onay verenlerde yanlış yapmış.”Orada dallar tellere değmiyor” “teller dallara zarar veriyor” bu ne biçim anlayış kabul etmek mümkün değil..geçen yıllarda da tarihi anıt Çınar ağacının dalları kim nasıl izin verdiyse budanmıştı.Dağ başı olsa kesilmez..bu anlayışın acilen değişmesi lazım.Çözümü dallara değen tellerin adı yanlış değilse “fiberobtik kablo” ile değiştirilmesi lazım..kurumun maliyeti artmasın diye yada özel kurum daha fazla kar etsin diye ..yüz yıllarca zamanda yetişen hiç bir ağaç kesilemez,kesilemez ? Medeni ülkelerdeki anlayış ağaçların çürüyen budaklarını tamir ederken bizde dedemizin,ninemizin gölgesinde dinlendiği ağaçları yok ederekmi tarihimizi koruyacağız ? tarihi ağaçların kesilmesine onay verme kolaylığını seçenler kabloların yer altına alınmasını planlayamazlarmı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir