Mudurnu Ağız tadını biliyor

Mudurnu Ağız tadını biliyor

Türkiye’nin çeşitli illerine giderek Toprak tan imal edilen ürünlerin pazarlamasını yapan  Niyazi ŞAHİN (55)  bir çok il ve ilçe gezdim, ürünlerimize en çok rağbet Mudurnu gösterdi dedi.

TOPRAK SAĞLIK DEMEK

Niyazi ŞAHİN , Toprak tan üretilen  Çömlek,Tepsi,güveç ürünleri hem  insan sağlığı açısından  yararlıdır, hemde bu ürünlerde pişirilen, Nohut,Fasulye ve Güveç in tadını hiçbir  Düdüklü tencere vermez dedi.

 MAZOT PAHALI

Şahin, Ekmek davası için il,il ilçe,ilçe Memleketi Çanakkale den çıkarak dolaştığını ifade ederek, evimize ekmek parası götürmek için gece gündüz çalışıyorum, Mazot çok pahalı, çoğu yerden siftah yapamadan ayrılıyoruz, İstanbul ve Büyükşehirlere gittiğimizde gençler Çömleklerde Çiçekmi yetişiyor diye soruyor, Kültür ler büyük şehirlerde bitmiş dedi.

MUDURNU HABER AYDIN ÖZPELİT www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu Ağız tadını biliyor” için bir yanıt

  1. Daha önceleri alüminyum tencereler tavalar sahanlar tabaklar bardaklar kullanılırdı. Bunların insana verdiği zararı anlaşılınca ağırlık bakır sahanlar tencereler kazanlara kaydı sık sık mahalleye gelen seyyar Roman vatandaşlarımıza kalaylatılarak itina ile kullanılırdı. Zaman geldi EMSAN çelik tencere furyası kapladı ülkemi, pazarlamacıları birden arttı. Ve sonraları emaye tencereler kap kacaklar gelişti Çok modern mutfaklarda ise çelik tencereler kullanılıyor. Halkımıza biraz pahallıda gelse en sağlıklı olanı bu çelik tencereler. İnsanoğlunun varolduğundan beri kullanılanı ise çömlek. Çok ağır ateşte sabırla pişen (özellikle üçayakta kömür üzerinde veya mangalda-mandızda) yemeklerin tadına doyum olmaz. Yoğurtun bu göveçlerde çalınması, özellikle alabalığın değişik sebzelerle soslarla toprak fırın tepsilerde yapılması da bir hoş. Tabi hepimizin tartışmasız birinci tercihi kuzu etinden kemikli kadıoğlunun ekmek fırınında pişirttirilen güveç. Sağlıklı sıhhatli huzurlu ağız tadınızın bozulmadığı maddi manevi afiyetli dostlarla dolu dolu geçen bol muhabbetli günler dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir