Mavi Kütüphane açıldı

4. Mavi Kütüphane Bolu’da!

Farklı üniversitelerde okuyan gençlerin bir araya gelerek 2013’te kurduğu Mavi Pusula Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (MAPUDER), ihtiyacı olan okullara kütüphane yapıyor. Öğrencilerin kitaplara olan ilgisini farklı mekan tasarımlarıyla arttırmaya çalışan dernek, 4. Mavi Kütüphane’yi Bolu – Mudurnu’daki Yazılar İlk ve Ortaokulu’na yaptı.

Mavi Kütüphane açıldı

Mudurnu ilçemiz Yazılar köyü Ortaokulunda; Bağışçılar Vakfı ile Mavi Pusula Eğitim Derneğinin müşterek yaptırdığı kütüphanenin açılışı yapıldı.

Açılışa  Mavi pusula derneği,Bağışçılar vakfı,Bolu İl Milli Eğitim Müdürü, Mudurnu Kaymakamı ve idareciler katıldı.

Kütüphane, dernek üye ve gönüllülerin iki ay süren hazırlık çalışmaları sonucunda kuruldu. Dernek üyesi mimar Ecem KUKUL tarafından tasarımı yapılan kütüphanenin açılışında Mudurnu Kaymakamı Murat Mete, Bolu Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Mudurnu Belediye Başkanı , Mudurnu İlçe Milli Eğitim Müdürü , Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram hazır bulundu. 

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu yaptığı konuşmasında “ İstanbul’dan gelip Bolu Mudurnu’muzda böylesine anlamlı bir projeyi kazandırdıkları için MAPUDER’e çok teşekkür ediyorum.

Gençlerimizin bu gibi sosyal projelerde İstanbul’dan gelip ilçemiz köyünde gönüllü çalışmalar yapmaları gurur verici… Yeni nesil sivil toplum çalışmalarında da umut vaat ediyor” derken, Bolu Bağışçılar Vakfı şehrimizin her kesiminde, çok çeşitli alanlardaki projeleri fonluyor onlara da teşekkür ediyoruz”  dedi. Öğrencilerin kitaplara olan ilgisini onların rahat hissedebilecekleri mekanla bütünleştiren Mavi Kütüphane’ye Bolu Bağışçılar Vakfı tarafından 4 adet bilgisayar ve 15 sandalye bağışlandı. 

Meslek seçimi ve eğitim hayatı hakkında öğrencilerin sorularını cevaplayan dernek üye ve gönüllüleri onlara vizyon aşılamayı da hedefliyor.Üniversiteli gençler çocuklara kendi deneyimlerinden bahsederek onlarla teşvik edici paylaşımlarda bulunuyor. Dernek, daha önce Sİnop, Bilecik ve Iğdır’a da kütüphane yapmıştı. 

Mavi Kütüphane nin bir sonraki  projesinde ise Düzce Akçakoca ve Kütahya illerinde  devam edeceği belirtildi.

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir