Kar Yağdı, SAMAN fiyatları tavan yaptı

2012 yılında arazilerden Saman ve yem bitkilerinin az verim alınmasından dolayı , saman fiyatlarında son yılların en yüksek artışlar yaşanıyor.

saman

Hazırlıksız yakalanan Üreticiler Saman almak yerine ellerindeki hayvanlarını ellerinden çıkarmak istemelerine rağmen, Canlı hayvan pazarında yaşanan durgunluk nedeni ile  zor anlar yaşıyor.

SAMAN ALTIN YILINI YAŞIYOR

Saman fiyatları geçtiğimiz yıl Balyası 5tl den satılırken şu anda Kar yağışının da katkısı ile birlikte Balya sı 25 tl lerden satılıyor.

www.mudurnuhaber.com

 

“Kar Yağdı, SAMAN fiyatları tavan yaptı” için 5 yanıt

  1. Sevgili halkımıza !
    3 gün önceki gazeteleri iyi incelediniz mi? Tarım bakanlığı tarafından et fiyatlarının 18-25 TL de dengede durdurulması için alarma geçilmiş.
    Tabi yaa alarm.Sanki köylü lüks içinde olduğundan alarm veriliyor.Neden toplum olarak duyarsızlaştık.Kesim sanırım 10 tl falan olacak yem fiyatları 50-55 belkide 65 lira.Bu millet bu ülke ilk defa mı sefalet gördü ilk defa mı kuraklık yaşadı.Toprak mahsülleri ofislerinin şimdiye dek attıkları yem katkı maddeleri ilk defa mı tükendi.Ya artık köylümüzün gözünü açması şart.Şunu iyi bilin hayvancılık ve tarımla uğraşmayanlar size yorum yazarsa da kal-aya almayın.Siyasi görüş ayrıcalığı niyetiyle yazmıyorum sadece duyarlı olunması için yazıyorum.yoksa daha çoook sap saman ararız çokk yem fiyatlarından şikayetçi oluruz.

  2. “SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI” Hayvancılığımızın gelişimini etkileyecek olumsuz bir vaziyet.Bu gidişle önümüzdeki yıllarda ithal süt ürünleri sofralarımızda.

  3. ATALARIMIZ DEMİŞKİ BİR SÖZÜNDE; ‘SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI” BU SÖZÜ İLK OKUL YILLARINDA ÖĞRETMENİMİZ KOMPOZİSYON SORUSU OLARAK SORARDI BİZ DE DİLİMİZİN DÖNDÜĞÜ KADAR ANLATMAYA ÇALIŞIRDIK, AMA İÇİMİZDEN DE , ALT TARAFI SAMAN SAKLASAN NE OLUR, SAKLAMASAN NE OLUR DERDİK. YAŞIMIZ İLERLEDİ ORTA YAŞLARA GELDİK GEÇEN YIL 3 TL OLAN BİR BALYA SAMANIN 15 TL ÇIKTIĞINI GÖRÜNCE ATALARIMIZ NE KADARDA HAKLIYMIŞ DEMEDEN DE GEÇEMEDİK VE ŞİMDİ KAR YAĞDI VE DİYORSUNUZ 25 TL OLDU ALLAH HAYVANI OLANA KOLAYLIK VERSİN.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir