Hızlı Tren Mudurnu’dan geçecek

Hızlı Tren Mudurnu’dan geçecek

2013 yılında bir hayal ile başlayan  Ankara -istanbul Yüksek Hızlı Tren projesinde  çok sözler konuşuldu ve  o projedeki  kesin olmayan detaylara Mudurnu Haber olarak ilk kez biz ulaştık.

 

 

 

 

Ankara-İstanbul hattı şu an için Eskişehir güzergahı kullanılarak  3.5 saatte  seyahat edilebiliyor bu sürenin   dahada aşağıya çekilmesi için  çalışmalar yürüten  Ak Parti hükumetinin 2015 yılı içerisinde  bu güzergahta kesin bir işaret belirleyip, ihaleye çıkması bekleniyor.

 

2015 yılı içerisinde ihalesi tamamlanması planlanan  proje  adı gibi hızlı bir biçimde  faaliyete geçecek. Saatte 350 kilometre hız ile Ankara- İstanbul arasında  yolcu taşınması planlanan Yüksek Hızlı tren  ile günlük olarak  yaklaşık 50 bin kişinin seyahat etmesi planlanıyor.

 

MUDURNU’DA TREN DURACAK MI?

Mudurnu Haber olarak her  okurumuzun ve Mudurnu ile  bağı olan her kişinin merakla beklediği bir sor bu , Mudurnu’da Tren duracak mı?

Yıllardır sürekli tartıştığımız bir konu olan Mudurnu ilçe sınırlarımızda Hızlı Trenin durup durmayacağı konusunda şu ana kadar  kesinleşmiş bir bilgi yoktu.

Mudurnu Haber olarak edindiğimiz bir bilgiye göre  Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren hattında yapılan incelemeler sonucunda  Mudurnu  ilçe sınırları içerinde bir durağın yapılabileceği  bilgisine ulaştık.

 

 NEDEN MUDURNU’DA DURAK OLACAK?

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesinde  Mudurnu ilçesinde  Durak olmasının birinci nedeni  her yıl hızla büyüyen ve   sürekli göç alarak büyüyen Bolu ilindeki  hareketlilik ilk sırayı alıyor.

İkinci olarak son yıllarda Mudurnu ilçesinde Termal yatırımları  ve bölgeye gelen   Termal Turist sayısının her yıl  çoğalarak artmasıda diğer bir etken olarak görünüyor. Taşkesti Beldesinde bulunan ve şu an  1. Etabı tamamlanan termal tesislere yaklaşık olarak yıllık 100 binden fazla ziyaretçinin geldiği ve bu sayının  2. Etap ve üçüncü Etap ile dahada artacağı  belirtiliyor.

Mudurnu’da  Yüksek Hızlı tren durağının planlanmasında bir diğer etken ise  Mudurnu ilçesinde devam eden Arap Termal yatırımıda farklı bir etken olarak  düşünülebilir.

TREN MUDURNU’DA NEREDE DURACAK?

İlçemizde yaşayanların  ve Mudurnu sevdalılarının en çok merak ettiği sorulardan biriside Tren  Mudurnu’da nerede duracak. Mudurnu Haber olarak edindiğimiz bilgilere göre  fizibilite çalışmalarında   durağın Mudurnu şehir merkezine  çok fazla yakın olmamakla birlikte   fazla uzaktada olmaması öngörülüyor, buna göre  Yüksek Hızlı Tren durağı Mudurnu ilçe sınırlarında Karacakaya Mahallesi ve Yeniceşıhlar Köyü arasında  olabileceği tahmin ediliyor.

 

  YÜKSEK HIZLI TREN MUDURNU’DA HER   SEFERİNDE DURACAK MI?

Yüksek Hızlı Tren  için Mudurnu ilçesinde  durak olması halinde her seferinde durmayabilir,  Günlük veya belirli günlerde ve belirli saatlerde  durarak yolcu alabileceği ve yolcu indirebileceği düşünülüyor.

 

ÖZEL &Haber: Aydın ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir