Hello Türkiye

Hello Türkiye

AB projesi ile 9 günlük bir tur sonrasında ülkemize geri döndük.

Bolulu gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte geçirdiğimiz Avrupa yolculuğunda çok  samimi dostluklar kurduk. Gezdiğimiz Ülkelerde bazı şeyler  bizlerin inancı gereği  bizlere ters geldi, ama  bizlerde bulunması gerekmesine rağmen bulunmayan bazı özellikleride oralarda yaşayan insanlarda görünce  şaşırdık.

Cadde ve sokaklarda gezerken insanların yüzlerindeki tebessüm çok hoşumuza gitti, Asansörde  veya Kahvaltıda karşılaştığımız veya servis yapan görevlilerin tebessümlü bakışları  ve Günaydın ve  benzeri şekilde bir şeyler söylemeleri çok güzel bir davranış.

Sokaklarda gezerken insanların birbirine olan saygısı  örnek alınacak bir davranış, hele hele çevre düzenlemeleri muhteşem, Evlerin ve binaların bakımlı olmaları insanı büyülüyor.

Brüksel de geçirdiğimiz  günler esnasında orada  Adapazarı Akyazılı Gazeteci Yusuf CİNAL ağabeyimiz bize ev sahipliği yaptı.Yusuf abi burada Türklerin sesi haline gelmiş. Brüksel sokaklarındaki Kaldırım taşları ve yapılar  insanları büyülüyor, hele hele o ortadaki Meydan Brüksel denince ilk akla gelenlerden biri…

Brüksel gezimiz esnasında Beyzade Lokantasında kendimizi Türkiye de hissettik,  ama  bu AB ülkelerinde gezi esnasında şunu bir kez daha grup olarak  anlamış olduk, buralarda yemeği karnınız acıkmadan söylemeniz gerekiyor, Çünkü yemek kültüründe 2-3 saat gibi bir zaman geçirme söz konusu, biz Türkler ise biran önce yemek yeyip yapacağımız işe baktığımız için gezi süresince bunda problem yaşadık.

 

Brüksel de Türk Milletvekilimiz ve Türk Belediye Başkanı olması  gurur verici bir olay, Milletvekilimiz ile  grup olarak  sohbet ettik ve bize bilgi aktarımlarında bulundu, Belediye Başkanımızın ise Türkiye de bir iş için bulunmasından dolayı  görüşme imkanımız olmadı.

Brüksel’in simgesi olan su kaçıran çocuk  her yerde  Turizm simgesi olarak kullanılmış .

 

Yazının devamı gelecek….. 23 Nisan 2015

 

 

 

 

 

www.mudurnuhaber.com

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir