GÖKADER GÖYNÜK E KÜLTÜR EVİ KAZANDIRDI

GÖKADER GÖYNÜK E KÜLTÜR EVİ KAZANDIRDI

Göynük kadınlar derneği (GÖKADER) Göynük’te Göynük Kaymakamının büyük desteğiyle Gürcüler Konağı ve Göynük Kültür evini hizmete açtılar.200 senelik konakta tarihi Osmanlı kültürün örnekleri ve Göynük’ten geçmişin izlerini bulacaksınız.

 

Göynük Kültür evi

 

Göynük’e gittiğinizde mutlaka gidilmesi gereken yerlerin üst sıralarında bulunan bu eşsiz güzel müzede Göynük efelerinin giysilerini,Kadınlarımızın bin dallarını, tarihi bakırlarını süslemelerini El Sanatı figürlerini ve bir çok tarihi  kalıntıyı rahatlıkla görebilirsiniz.

 

DSC_0829

 

Göynük halkının müthiş katılım gösterdiği ve sandıklarda saklanan 200 seneyi aşkın giysileri kültür evine bağışlayan Göynüklüler  GÖKADER Başkanı Sayın İlknur ÖLMEZ’İN ve Göynüklü kadınların büyük özveriyle kurulan bu kültür evini  şahane bir şekilde yerleştirilmiş  bir nevi Göynük müzesi de olmuştur.

 

DSC_0850

 

Gökader başkanı İlknur ÖLMEZ’LE  yaptığımız Röportajda KÜLTÜR EVİ’NE Kaymakamımızın büyük desteğini alarak başladıklarını ve kaymakamımızın ilçemiz için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getirdi.Haluk ÇAKMAK KAYMAKAMIMIZA ne kadar teşekkür etsek  az diyen Göynüklü kadınlar ileride yeni  Göynük’ü tanıtacak bir çok faaliyeti gerçekleştirmek için Tüm Göynük başta olmak üzere Bolu ili ve İlçelerinden destek istediler.

DSC_0880

GÖYNÜK El emeği göz nuru yöresel ürünlerinde bulunduğu güzel bir köşe var konağımızda isteyenler yöresel ürünlerden temin edebilirler.

DSC_0851

Çok Keyifli geçen Göynük Kültür evi Gezimiz Gürcüler Konağı ve Kültür evi gezimiz Büyüleyici bir tarihin içinde Konağın senelerden beri kendine has Göynük’ü Gözler önüne seren müthiş manzarasında  devam etti.

DSC_0883

Bu konak’ta Göynük manzarası eşliğin Türk kahvesi içme şansımızda var ve denemenizi tavsiye ederim çünkü 1 fincan kahvenin hatırını bir ömür hissedeceksiniz.

DSC_0874

 

DSC_0887

 

DSC_0868

 

DSC_0861

 

Göynük Gürcüler Konağı ve Kültür evini ziyaret ettiğinizde unutamayacağınız bir zaman geçireceksiniz.

Göynük Kadınlarını büyük emeklerinden dolayı herseygoynukicin.com  olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mesut IŞIKAY olarakta Göynüklü kadınlarımıza Ayrıca teşekkür ediyorum.

www.mudurnuhaber.com

 

“GÖKADER GÖYNÜK E KÜLTÜR EVİ KAZANDIRDI” için bir yanıt

  1. Göynük İlçemizin kültürünü yansıtan bu konağın halka açılmasında emeği geçenleri tebrik ederim. Hayırlı uğurlu olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir