Ercoşkun: Mudurnu ve Taşkesti ile gurur duyuyorum

Ercoşkun: Mudurnu ve Taşkesti ile gurur duyuyorum

 

AK Parti 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, “Ürdün’de geçtiğimiz yıl katıldığım toplantı sonrası, bu ülkede Türk Şehitliği’ni ziyaret ettim. Burada mezar taşında Bolu yazan Karagözoğlu Yusuf’un kabrini buldum. Karagözoğlu Yusuf Taşkestili çıktı. Beni duygulandıran bu manzara karşısında Mudurnu ve Taşkesti ile bir kez daha gurur duydum” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili 1’inci Sıra Adayı Ali Ercoşkun, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını Mudurnu İlçesi’nde sürdürdü. Mudurnu ziyareti öncesi Ercoşkun, Tepe Karakolu mevkiinde AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Arıkan, İl Genel Meclisi Mudurnu Üyeleri Ahmet Uzun ve Vedat Özkan’la bir araya geldi, bölgede yapımı devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada yaptığı açıklamada, Bolu-Mudurnu Karayolu’nun tamamının yapımını öngören ihalenin yapıldığı bilgisini aktaran Ercoşkun, “Bu yolun yapımında gecikmenin ana nedeni, yolda meydana gelen kaymadır. Sondaj ve proje çalışmaları belirli bir süre aldı. Tepe Karakolu mevkiinde kayma meydana gelen bölgede fore kazık sistemiyle yeni baştan bir çalışma gerçekleştirildi. Bolu’da Gölköy sapağından Mudurnu’ya kadar olan yolun tamamının ihale edilmiş olması ciddi bir başarıdır. Mudurnu, bizim çok ciddi değer verdiğimiz, Bolu ekonomisine büyük katkı sağlayan önemli bir ilçemiz. Bu yolda çalışmaların bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Ercoşkun, yol yapımının ilçedeki ekonomik sektörleri de canlandıracağını ifade ederek, “Ekonomik anlamda önemli girdi sağlayacak yol çalışmaları, Mudurnu, Göynük ve Taşkesti’nin geleceğine önemli katkı verecek. Bu yolun yapımına katkı veren, Başbakanımza, Ulaştırma Bakanımıza ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ercoşkun ayrıca, Abant-Mudurnu ve Mudurnu-Taşkesti yollarında da yol yapım çalışması gerçekleştirileceğini söyledi.

ERCOŞKUN’DAN KÖYLERE ZİYARET

Ercoşkun, ardından Mudurnu İlçesi’ne bağlı Keçikıran Köyü Muhtarı Birol Taşkın’ı evinde ziyaret ederek, geçirdiği rahatsızlıktan ötürü Taşkın’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ercoşkun ardından Feruz Köyü Yukarı Mahalle’de köy sakinleriyle buluştu, Aşağı Mahalle de yapımı devam eden cami inşaatı çalışmaları hakkında bu mahalleye giderek bilgiler aldı. Ercoşkun, hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden, Sarıyar Köyü halkından Hacı İsmail ve Hacı Mürvet Baştürk ile Pelitözü Köyü halkından Hacı Azmi Kocaman’ı evinde ziyaret ederek, hac ibadetlerini tebrik etti.

Ercoşkun ardından teşkilat mensuplarıyla birlikte Mudurnu Merkez’e geçti. Burada bir konakta düzenlenen organizasyonda Ercoşkun, Mudurnu İlçesi ve Taşkesti Beldesi’nin köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

KOALİSYON NEDEN KURULAMADI?

Muhtarlarla halka hizmet etmek için aynı mesaiyi paylaştıklarını belirten Ercoşkun, muhtarlarla el birliği içerisinde birbirinden önemli çalışmalar hayata geçirdiklerini söyledi.

7 Haziran seçimleri sonrası koalisyonun neden kurulamadığını muhtarlara anlatan Ercoşkun, CHP ve Devlet Bahçeli’nin olumsuz yaklaşımı nedeniyle koalisyonun kurulamadığını bildirdi.

 

BOLU’YA 40 MİLYON TL’LİK YATIRIM

İl Özel İdaresi’nin yıllık 9 milyon TL yatırım bütçesine sahip olduğunu belirten Ercoşkun, Başbakanlık’tan ve bakanlıklardan elde ettikleri ek ödeneklerle 2015 yılında Bolu’da tam 40 milyon TL’lik yatırım yapılmasının sağlandığını belirtti. Ercoşkun ayrıca, köylerde kanalizasyon çalışmaları gerçekleştirmek üzere bakanlıklardan hibe desteği elde ettiklerini söyledi. Ercoşkun’un bu konuşmaları dinleyicilerden büyük alkış topladı.

ERCOŞKUN HİÇ UNUTAMADIĞI ANISINI ANLATTI

Ercoşkun, açıklamalarının devamında, Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Toplantısı için geçtiğimiz yıl gittiği Ürdün’ün Salt şehrinde Taşkestili bir şehidin kabrini bulduğunu açıkladı. Ürdün’de Türk Şehitliği’ne yaptığı ziyaretin kendisini son derece duygulandırdığını belirten Ercoşkun; “Amman’a yarım saatlik mesafede olan Salt Şehri Osmanlı zamanında oraların Başkentiymiş. Birinci Dünya Savaşı’nda Mart 1918 tarihinde Filistin ile Ürdün arasında geçit durumundaki Hz. Şuayip Vadisi’ni korumakla görevli olan askerlerimizden 300 kadarı, İngilizlerin dünyanın dört bir yanından topladığı sayıca çok fazla olan işgal kuvvetlerine, şehit olana kadar geçit vermemiş. Öyle ki bu kahramanlarımızın destansı savunmaları sayesinde Osmanlı kuvvetleri güvenli bir şekilde geri çekilebilmiş, burada yatan şehitlerimiz kanlarının son damlasına kadar savaşarak kahramanlıklarını kanları ile mühürlemişler” dedi.

ERCOŞKUN ÜRDÜN’DE BOLULU ŞEHİT YUSUF’UN MEZARINI BULDU

Şehitlikte mezar taşında Karagözoğlu Yusuf isminde Bolulu bir şehit kabri bulduğunu ifade eden Ercoşkun, ziyaretinin sosyal medya da yer almasının ardından Taşkestili bir kişinin kendisini telefonla aradığını ve kabrin dedesine ait olduğunu söylediğini bildirdi. Ercoşkun, telefon görüşmesi sırasındaki duygularını anlatarak, “Benim tüylerim diken diken oldu. Memleketimizden, Mudurnu’yla ve Taşkesti ile bir kez daha gurur duydum” dedi.

Ercoşkun, açıklamaları sonrası, muhtarlarla ve partisinin teşkilat mensuplarıyla fotoğraf çektirdi. Ercoşkun ardından ilçede ev ve işyeri ziyaretleri gerçekleştirerek, AK Parti’nin seçim beyannamesini anlattı.

 

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir