EMEKLER BU KEZ ZAYİ OLMADI

EMEKLER BU KEZ ZAYİ OLMADI

Mudurnu ilçesinde bu konu hakkında defalarca yazı yazdık, başka eften püften konulara yorum yazan arkadaşlar bu haberlerin altına yorum yazmaktan sürekli çekindi. Biz yazmaya devam ettik. Görülüyorki, istendiği zaman, Mudurnulularda Etkinliklere katılabilir ve Düğün salonunu doldurabilirmiş.

Mudurnu Miili Eğitim Müdürlüğü nün organize ettiği Mudurnu şiir günleri etkinliği çerçevesinde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Konulu şiir Gecesine diğer programlardan daha fazla ilginin olduğunu yazabiliriz. Şiir Dinletisi Mudurnu Dumlupınar İlköğretim Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanarak Düğün salonunda sunuldu.

Öğrencilerin Mehmet Akif ERSOY konulu Şiirleri ve anlatımları çok içten ve çok anlamlı idi. Aileler den bazılarının çocukları şiir okurken küçük damlalar halinde gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Güzel bir gecede bir başka not ise , Ön sırada Protokole ayrılan Koltuklardan iki tanesinin boş olduğu görülürken, birinin Mudurnu Kaymakamı tarafından , Programın ortalarında gelmesi ile doldu. Ama diğer bir koltuk Program süresince boş kaldı, Mudurnu Milli Eğitim Müdürü Fuat GÜRLEYEN in ise Protokol arkasındaki sandalyelerde oturması dikkatleri çekti.

www.mudurnuhaber.com

“EMEKLER BU KEZ ZAYİ OLMADI” için 4 yanıt

  1. Bastığın yerleri ‘toprak!’ diyerek geçme, tanı:
    Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
    Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
    Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

    Sonunda benim güzel ve şirin MUDURNUMUN güzel insanları bu vatanı vatan ecdadımızı ve ecdadlarımızı yad ettiler.YÜCE MEVLAYA hamdü senalar olsun.

    yukarıda belirtmiş olduğum istiklal marşının 6.kıtasında bugünlerimize hitap etmiş rahmetli.ALLAH gani gani rahmet eylesin,mekanını cennet eylesin!

    ben acizhane diyorum ki ecdadımıza,toprağımıza ve vatanımıza sahip çıkalım.üzerimize gaflet örtüsü gibi örtülmüş,biz de narkoz etkisi yapmış bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın yahudi ata sözünden bir an önce uzaklaşalım.ALLAH muhafaza sonumuz pek hayra doğru gitmiyor.

    Kim bu cennet vatanının uğruna olmaz ki feda?
    Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsında Huda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

    YÜCE MEVLAM MÜSLÜMAN TÜRK İNSANIMIZIN ÜSTÜNDE AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI SONSUZA KADAR DALGALANDIRSIN,EZANLARIMIZIN DA SONSUZA KADAR OKUNMASINI NASİP EYLESİN!

    vatan ve din uğruna şehit olmuş ecdad ve askerlerimizi rahmetle yad ediyorum.ALLAHIM bizleri onlara komşu eylesin

    Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
    Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.

    bu şehitlerin yüzü suyu hürmetine YÜCE MEVLAM İNŞEALLAH bizleri PEYGAMBERİMİZİN ŞEFAATİNE NAİL EYLER VE BİZLERİ CENNETİNE İLHAK EYLEYEREK PEYGAMBERİMİZE DE KOMŞU EYLER!

  2. Programda emeği geçen –başta Türkçe Öğretmeni Burcu Hanım olmak üzere- herkesi tebrik ediyorum. Güzel bir çalışma olmuş. Katılımın istenilen seviyede olması ayrı bir güzellik kattı programa. Öğrencileri de tebrik etmek gerekir tabi ki çünkü asıl iş ve gayret onların.

    Ancak,bence, yanlış bir başlık atmışsınız.
    Emek, bir işin yapılması için harcanan beden ve kafa gücü, zahmettir. Çalışmanın baştan savma, lalettayin bir şekilde yapılıp, yapılması gerekenlerin yerine getirilmemesi durumunda emek zayi olur. Burada zayi olan emek değil Mudurnu’dur. Çünkü marifet iltifata tâbidir. İltifat bu programlara Mudurnu halkının katılmasıdır. Peki iltifat etmezler ve teveccüh buyurmazlarsa ne olur. Biraz katılmayanlar ve emek veren öğrenciler adına üzüntü o kadar.

    Bu nedenle “Siz zayi ilanını Mudurnu halkı(iyi niyet sahibi ve gayretli insanları tenzih ederek) için verin. Programlar için değil!”
    (Eğer başlığınızda siz de benim anlattıklarımı kastettiyseniz, o zaman ben yanlış anlamışımdır.)

    EDİTÖR: Hocam, Gönüller bir, siz benim yazdığım başlığı çözmüşsünüz.

  3. Böyle anlamlı bir günde bu güzel programı hazırlayan Burcu GÜLTEKİN’e ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir