El ele hep birlikte güzel bir Mudurnu için

Mudurnu Belediye Başkanı Necdet TÜRKER son günlerde kamu oyunda dolaşan dedikodular ile ilgili bir duyuru yayınladı.

KAMUOYUNA DUYURU

Değerli Mudurnu’lu Hemşehrilerim, 2020 yılının herkese sağlık, huzur, başarı ve mutluluk getirmesini dilerim.
31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Mudurnu halkının önemli bir kısmının tercihleri ile beni Mudurnu Belediye Başkanı olarak seçtiniz. Mazbatayı aldığım tarihten itibaren öncelikli iş olarak belediyenin mali tablolarını inceleyip bir mali disiplin oluşturmaya karar verdim. Çalıştırılması ekonomik olmayan bazı noktalarda çeşitli tasarruflarım oldu. Belediyeyi ekonomik anlamda düze çıkarmak için uyguladığımız mali disipline ekibimle birlikte 1 yıl daha devam edeceğiz. 
2018 yılının Ağustos ayında yer teslimi yapılan İller Bankası A.Ş. kanalıyla bedelinin %50si hibe %50si Belediye Başkanlığımızın sorumluluğunda toplamda 21.430.000 TL tutarında bir altyapı çalışması 2019 yılı mart ayının son haftası itibari ile başlamıştı. Proje kapsamında ilçe merkezi içinde yaklaşık 35 km kanalizasyon hattı,  55 km içme suyu hattı, 3,5 km yağmur suyu hattı ile 300 tonluk ve 500 tonluk 2 su deposu yapım işi bulunuyordu. 
Altyapı işleri belediyelerin zor karar vererek yaptıkları işlemlerden biridir. Çünkü hem süreç uzun hem de riski fazladır. 


Altyapı firması işi teslim alıp çalışmaya başladıktan sonra bir çok vatandaşımızın arazisinden geçiş yapmak durumunda kaldı. Gerek kaymakamlığımız, gerek belediye personelimiz, gerekse belediye meclis üyelerimizle birlikte bu konuda vatandaşımızı ikna ederek işleyişin sorunsuz şekilde ilerlemesini sağladık. 


Söz konusu altyapı işi normal şartlar altında 2020  yılı Kasım ayına kadar devam edecekti. Yaklaşık 2 yıl boyunca sürecek bu çalışmalarda yaşanacak sıkıntıların süresi artmış olacaktı. Bu konuda Belediye Başkanlığımızın talebi yüklenici firmanın da iyi niyeti sonucunda; sahada çalışan ekip sayısını arttırarak proje planlandığı şekliyle normal zamanından 1 yıl önce tamamlanmış oldu. Bu konuda hem Ekip Mühendislik Firmasına hem de başta Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü personelleri olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. 
İş artık geçici kabul boyutuna geldi. Yapılan 90 km’ye yakın hattın testleri yapılıp yeni su hatlarından sular abonelere verilmeye başlandı. Çalışmalar sürerken zaman zaman yaşanan su kesintileri artık sona erdi. Bu vesileyle Mudurnu’nun 50 yıllık altyapı sorunu bitmiş oldu. 


Sırada yollarımızda yapacağımız üst yapı işi var. Özellikle son dönemlerde yol anlamında sıkıntılar yaşıyoruz. Yaşanan sıkıntıların da bilincindeyiz. Fakat altyapı projesinin geçici kabulü yapılmadan testleri başarıyla sonuçlanmadan yol konusunda herhangi bir çalışma yapmamız, hem sürecin işleyişine aykırı hem de mevsimsel olarak uygun değil. Tüm vatandaşlarımız şunu bilsinler ki; altyapı projesinin kesin kabulü yapıldıktan sonra, 2020 yılının ilkbahar aylarında ana yollarımızda asfaltlama, ara sokaklarımızda kilit parke çalışmalarımız başlayacaktır.
Yaklaşık 10 aydır gerek altyapı işleri sırasında, gerek su abonelikleri bağlantı kısmında, gerekse yol konusunda yaşanan sıkıntılardan dolayı özür diler, bir kaç ay daha sabırlı olmanızı rica ederim. 
El ele hep birlikte güzel bir Mudurnu için..!

Necdet Türker Mudurnu Belediye Başkanı

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir