Dükkanlar ihaleye çıkıyor

Dükkanlar ihaleye çıkıyor

Mudurnu ilçesinde Mudurnu Belediyesine  ait taşınmazlar 15-16 Aralık tarihinde ihale yolu ile yeni kiracılarının olacak.

İlçe genelinde Mudurnu Belediyesine ait taşınmaz  varlıklar  Büro,Depo ve işyerleri 15-16 Aralık 2014 tarihlerinde ihale usulü kiraya verilmesi için çalışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Mudurnu Belediyesinde bir toplantı yapılarak  şu anda içinde kiracı olan vatandaşlar bilgilendirildi.  Bazı kiracıların ise   Dükkanlarından çıkarılması için çalışmaların başlatıldığı, gelen  talepler doğrultusunda bu iş yerlerininde  1 yıl daha ihaleye  dahil edildiği bilgisi alındı.

KİRALAR ARTACAK MI? 

Belediye dükkanlarında diğer iş yerlerine oranla   daha makul fiyatlarda kiraların olduğu  ifade edilerek  bu  ihalede  Belediye ye ait iş yerlerinin kiralarında  gözle görülür bir artışın yaşanacağı ifade ediliyor.

 

 DÜKKANLARDAKİ  KİRACILAR NE YAPACAK

Belediye dükkanlarında kiracı olarak oturan vatandaşlar   isterler ise  kendi oturdukları iş yerlerine tekrar  ihaleye girebilecekler, eğer iş yerlerine başka yerlerdende  kişilerin ihaleye girerek kiraları artırması vatandaşı ve Esnafı etkileyecek.

 

  KİRALANAN DÜKKANLARDA AYNI İŞLERMİ YAPILACAK ?

Belediyeye ait iş yerlerinin  ihaleye çıkması ile  akıllara ilk olarak şu soru gelmişti.  Kiralanan dükkanlar ve iş yerlerine aynı  şartlarda iş yerimi açılacak veya isteyen istediği işi yapabilecek mi ? Bu konu hakkında şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

  MUDURNU AİLE ÇAY BAHÇESİ İHALEYE GİRECEK Mİ?

Mudurnu ilçesinde halkın dinlendiği Aile Çay Bahçesi olarak bilinen yerin  bu ihaleye sokulup sokulmayacağı konusunda şu an için henüz net  bir açıklama yok. Mudurnu Aile Çay Bahçesinin   Belediye ile olan bir davasının hala devam etmesinden dolayı buranın  ihaleye  çıkarılamayacağı konusunda bazı görüşler bulunuyor.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir