Dedeler Köyü TÜRBE Bayramı yapıldı

Dedeler Köyü TÜRBE Bayramı yapıldı

 

Mudurnu ilçemizde her yıl geleneksel olarak yapılan Hacet Bayramları başladı.

 

Bunlardan biri  Mudurnu Dedeler Köyünde her yıl yapılan Dedeler Köyü TÜRBE Bayramı 2 haziran pazar günü gerçekleştirildi.

 

Köy Muhtarlığı organizesinde yapılan Bayrama Çevre il ve ilçelerden,köylerden ve Mudurnu Merkezden çok sayıda vatandaş katıldı.

.Öğleden önce Mevlid-i şerif okutuldu,  öğle namazı sonrasında Misafirlere Pilav ikramının ardından Ödüllü Güreşler düzenlendi.

Geleneksel olarak her yıl yapılan TÜRBE Bayramı etkinlikleri esnasında  Yağmur yağmasını vatandaşlar bereket olarak nitelendirirken, her yıl bu Bayramda mutlaka yağmur yağıyor, bu berekete işaret , Allah  her şeyin hayırlısını versin dediler.

Haber: Aydın ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

 

TÜRKİYE NİN HABER PORTALI FACEBOOK SİTESİ Sizde haberlerden Haberdar olmak için Sitemizi Beğenin. İlginize teşekkürler

“Dedeler Köyü TÜRBE Bayramı yapıldı” için bir yanıt

  1. Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun, birlik beraberlik dayanışma duaların dostlukların bütünleştiği yer, sevginin saygının zirveleştiği yerler bu bayramlar. Gelenek görenek ananelerin yaşatıldığı yerler buralar. Yaşlıların gözleri yollarda takvimde sabırsızlıkla beklenildiği bayramlar. Gurbettekilerin vatana döndüğü günler. Gönlü olanların sevdiğini görebilme telaşı ile geçen bayramlar. Gönül birliği olanların bir vesile ile elele tutuştuğu beraber olduğu bayramlar… Hele hele tadına doyum olmayan yerlerde 10 kişilik büyük yer sofralarında ortadan yenilen leziz yemekler. Köpük helvalar, karpuzlar… Güreşlerde ilk defa mindere çıkanlar.. heyecanlar… önceki yıllardan törpülendiği yenildiği arkadaşını var gücüyle yenmeye ve kendini ispat etmeye çalışan bıyığı bitmekte olan delikanlılar. Rakibini yenince göğsünü kabartıp çevrede hızlı bir şekilde sevdiğini arayan kabaran yeti yetme güreşçiler…. Kendini rüştünü ispat edip yendikten sonra çayırda tur atmaya seyircileri selamlamaya doyamayan başpehlivanlar… Bu değerleri yaşatalım kıymetini bilelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir