CUMHURİYETİMİZ 93 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 93 YAŞINDA

Mudurnu Haber olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama  mesajı  yayınlıyoruz.

Türk milletinin yakın tarihinin en önemli modernleşme hareketi olarak hayata geçirilen Cumhuriyet idaresi, içte ve dışta hafife alınmayacak kadar güçlü düşmanlarla mücadele edilerek kurulmuştur.

MUSTAFA KEMAL’in önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetin kurulması, Türkiye’nin yönünü belirleyen bir adım olmuştur.

Cumhuriyetin değerleri neticesinde bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır; Temel hak ve özgürlükler kanunlar çerçevesinde çizilen bir sistem içerisinde özgürce kullanılabilmektedir.

Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktır.

Herkes, tasada, kederde ve sevinçte ortaktır.

Devlet halkın devletidir, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı Millet İradesidir.

Büyük Önder ATATÜRK’ün ortaya koyduğu “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”    ilkesi devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Bütün bunların teminatı Cumhuriyettir.

Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek, aydınlık yarınlara hep birlikte yürümeliyiz. Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel yoktur.

Dün olduğu gibi bu günde memleketimizin selametini istemeyenlere, yoksul ve dışa bağımlı bir ülke olarak kalmamız için çaba sarf edenlere, insanımızı birbirine düşürmeye çalışanlara karşı, ülkesi ve milletiyle birlik ve bütünlük ruhu ve duyarlılığı ile hareket etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve mutlu yıllar dilerken, tüm halkımızın Cumhuriyet bayramını kutluyoruz.’’

 

MUDURNU HABER  AİLESİ

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir