Çocuğumuzun engeline takılırsak ondaki güzellikleri göremeyiz

 

Bolu Umut Işığı Engelliler Gençlik Kulübü Derneği tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, engelli bireyi bulunan annelere ve özel bireylere yönelik düzenlenen halk oyunları ile koro kurslar sonucunda, engelli haftası olması sebebiyle toplumda farkındalık oluşturmak amacı ile Mudurnu, ilçemizde Düğün Salonunda  koro ve halk oyunu gösterileri yapıldı.

Çocuğumuzun engeline takılırsak ondaki güzellikleri göremeyiz

Dernek Başkanı Sabri GÜLEÇ  Programda bir konuşma yaparak katılımlarından dolayı  kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Başkan Güleç, konuşmasında hayat hepimize zormuş gibi gelebilir, bazen hayatımıza kendimizin koyduğumuz duvarlarla bunu zorlaştırıyoruz, bir türlü bu duvarları aşamıyoruz dedi ve bir örnek verdi. Güzel bir Ülkeye gitmek için Uçağa bindiniz,  çok güzel bir şehir tam sizin yaşayabileceğini düşündüğünüz bir şehirin hayalini kuruyoruz, uçak hareket ediyor ve oraya gitmek için  uçuyor, fakat oldu ya aksilik oraya değilde başka bir yere  iniyor, bu noktada biz neden uçağımız  o ülkeye gitmedi,neden arıza yaptı  gibi problemlere odaklanırsak  indiğimiz  Ülkenin  güzelliklerini gözden kaçırmış oluruz dedi.   Engelli olmakta  bunun gibi bir şey, çocuğumuzun engelli diye, çocuğumuzun engeline takılıp durursak   ondaki varolan güzellikleri göremeyiz dedi.

 

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir