ÇELİŞKİLİ HAREKETLER BUNLAR

ÇELİŞKİLİ HAREKETLER BUNLAR

Bolu’nun Mudurnu ilçesi turizm için çeşitli değişiklikler yapıyor, Pazarın gününü değiştiriyor ama Dünyanın değişik yerlerinden bile katılımın olduğu EMİTT fuarına katılımı iptal ediyor.

Bu ne alaka, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Turizmi hedefleyen Mudurnu’nun EMİTT fuarına katılmamasını birçok insan ve turizmciler hayret içinde izledi. Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Tüyap Fuar merkezinde gerçekleşen EMİTT turizm fuarı yerli ve yabancı birçok kişiye ev sahipliği yaptı.

Türkiye den birçok il ve ilçe Kültür ve Turizm adına ellerindeki tüm doneleri toplayıp fuarda ziyaretçilere sergileyip kendi yaşadıkları yerlerin reklamını yaparak ilgi odağı olmaya çalıştılar.

Üç gün süren Fuar’ın son günü olan Pazar günü Fuarı ziyaret ettik, bazı standlarda artık yorgunluk hissi yaşanırken bazılarında ise adeta tanıtım aşkı devam ediyordu.

Buram, buram memleket ve kültür kokan Türkiye’nin tüm renkleri bu fuarda bir araya gelmişti. Turizmde ileriye dönük düşünenler bir yıl önceden hazırlanmış ve bölgemize nasıl yerli ve yabancı turist çekerek ekonomimize katkı sağlarız planları yapmıştı.

TERMAL TURİZM VE DOĞA TURİZM Mİ OLAN BİZ!

Termal Turizm de son yıllarda adından sıkça bahsedilen Mudurnu ve çevresinin fuarda hiç bir standının olmaması bir Mudurnulu olarak beni üzen bir olaydı.

Şimdi birileri belki şunu diyebilir:  “Senelerden beri gidiyoruz da ne oluyor, gidiyoz, gidiyoz gene aynı gene aynı”

Evet senelerden beri belki fuarlara gidilebilir amma velakin, planlı programlı gidilmez ise fuarlara aynı bizim yaptığımız gibi ancak gezmeye gidersiniz.

Fuarlarda dikkat çekici hareketler yapmak standı canlı tutmak demek, medya’ya ve sosyal paylaşım sitelerine o kadar çok düşmek demektir, bu da vatandaşların merak edip geri dönüş yapması anlamına gelir.

Yoksa kuru kuruya gidip bir standa oturmak maalesef ilçeye turist getirmez, Mudurnu’da turizm ile uğraşanlar ve bu işlerden kazanç sağlayanlar ve sağlamak isteyenler mutlaka sivil bir oluşum organize edip 2017 EMİTT fuarında boy göstermeli açığı kapamalıdır.

Her işin başı tanıtımdan geçmekte olup görsellik çok önemlidir, komşu il ve ilçelerimiz bunu çok iyi yaptığını bu fuarda da bir kez daha göstermiştir.

Darısı bizim başımıza,  iyi günler dilerim.

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir