Broiler Desteği Yatırımcının iştahını kabarttı

Broiler Desteği  Yatırımcının iştahını kabarttı

Tavukçuluk Memleketi Bolu ilinde   devlet tarafından Hibe destek alanında yapılan genişleme sonrasında yatırımcıların iştahı kabardı.

 

Bolu ilinin  kümes yapımına kapalı olmasından dolayı devletin verdiği Hibe destekten faydalanmak isteyen yatırımcılar Mudurnu ve çevresinde   yüksek kapasiteli Tavuk kümesleri yapmak için kolları sıvadı.

 

Mudurnu ve çevresinde  Bolu Mudurnu karayolu güzergahında her geçen gün sayıları artan  yüksek kapasiteli Broiler kümeslerinin sahipleri genellikle  cebinde var olan parasını  2 ye katlamak için yatırım yapanlar veya büyük Tavuk şirketlerinin olduğu gözleniyor.

 

KÖYLERDEKİ KÜMESLER DEPOYA DÖNDÜ

Son yıllarda Mudurnu şehir merkezine yakın yerler olmak üzere bir çok yerde sayıları her geçen gün artan yüksek kapasiteli kümeslerin ardından 1980 ve sonrasında   Mudurnulu vatandaşların yaptıkları 3-5 binlik kümesler artık Depo veya ahır olarak kullanılıyor, kullanılmayan  kümesler ise bu yıl çetin geçen  hava şartları nedeni ile  göçtü.

 

ÇİFTÇİLER ATIL DURAN KÜMESLER İÇİN BİR PROJE İSTİYOR

Mudurnulu Çiftçiler  atıl duran ve depo olarak kullanılan  Kümesler için Devletin bir proje yaparak bu alanların  verimli hale getirilmesini istiyor. Devlet tarafından  Köylülere destek verilmesi,  atıl duran  kümeslerin ise hiç yoktan  Küçük Baş Koyun,Keçi gibi hayvanlar için  ağıl olarak kullanılır hale getirilmesi için destek bekliyor.

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir