Bolu Gazeteciler Cemiyetinden

Gazetecilik; insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevinin başında olan gazeteciler, birçok zorlukla karşı karşıya bulunmaktadır.

                                   Gazeteciler günü Bolu www.muduruhaber.com

Olumlu veya olumsuz her türlü koşulda kamu görevini yerine getiren basın çalışanları, geçmişte olduğu gibi bugün de çok önemli bir yere sahiptir. Fedakarlık mesleği olarak nitelendirilen basın sektöründe özellikle yerel yayın organlarının özverisi örnek teşkil edecek durumdadır.

Yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, canını da tehlikeye atarak görev yapan basın çalışanlarının işsiz kaldığı, yetersiz ücretle çalıştığı, özgürlüğünün zaman zaman kısıtlandığı ülkemizin bilinen bir gerçeğidir. Bu durum düzeltilmeli, basın emekçilerinin yaşam koşulları mesleklerine yaraşır hale getirilmelidir. Ayrıca zor çalışma koşulları altında görevini yerine getirirken yıpranan, yıpratılan ve her şeyin sorumlusu olarak görülen gazetecilere yıpranma hakkı iade edilmelidir.

Görevi uğruna hayatını kaybetmeyi bile göze alan gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün gerçek bir bayram olarak kutlanması en büyük dileğimizdir.

Demokrasinin gelişip güçlenmesinde çok önemli bir yere sahip olan ve halkın sağlıklı haber alabilmesi için durmadan çalışan meslektaşlarımızın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlar, saygılar sunarım…

                                                                                       Hakan AYDIN

                                                                       Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

www.mudurnuhaber.com

“Bolu Gazeteciler Cemiyetinden” için bir yanıt

  1. İLETİŞİM VE BİLGİ İNSANLIĞIN EN ÖNEMLİ İHTİYACIDIR . BOLU VE İLÇELERİMİZİN YEREL BASINIMIZDA ZOR İMKANLARLA BİZLERİ AYDINLATMAKTA İHTİYACIMIZ OLAN SOSYAL VE EKONOMİ GELİŞMELERİ BİZLERE AKTARMAKTADIRLAR. YEREL BASINIMIZIN VARLIĞI HEPİMİZİN MADDİ MANEVİ DESTEĞİ TEŞEKKÜRÜ İLE YAŞAYACAK VE GELİŞECEKTİR. 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYOR BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir