BOLU AVRUPA MUTFAK KÜLTÜRÜ BAŞKENTİ OLABİLİR

Neden Avrupa Birliği yardım yapıyor

Bolu Soylu otel de Cumartesi Pazar günü  Medyolog ajans  organizesinde gerçekleştirilen   “ Bolu Basını AB yolunda …” konulu  IVME Proje  Eğitim  Programı toplantısına konuşmacı olarak katılan  Doç.Dr Bülent TARHAN  neden Avrupa birliğinin  Mali yardımlarda bulunduğu Bolu Basını ile paylaştı.

 

Tarhan, Avrupa birliğinin birlik üyesi ülkeler için veya aday ülkelerin o birliğe hazırlanma sürecinde rekabet edebilir  ve yeni programlarını gerçekleştirebilir nitelikte hazırlanmalarını sağlamak  maksadı ile  en genel şekilde cevap verilebilir dedi.

Mutfak Kültürü açısından   BOLU ne yapmalı ?

Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde ilerlerken Bolu olay Gazetesi Köşe yazarı Mustafa COP , Doç Dr. Bülent TARHAN a bir soru sordu.  Cop, Burası BOLU  eğitim Esnasında Mutfak kültüründen bahsedildiğini ifade ederek , Bolu olarak Kültürel mirasta biz Bolululara   Mutfak Kültürü açısından  siz  ne önerirsiniz dedi.

Soru üzerine Tarhan, Bolu Mutfağı Türkiye nin önemli bir değeri, benim önerebileceğim bu değere sahip çıkılarak projelendirilip destek alarak Markalaştırma yolunda ne yapabilirizi paydaşlar ile bir araya gelerek bir fikir bir beyin fırtınası yapılması gerekir.

 

Tarhan, Bolu nun Mutfak kültürünü Avrupa Birliğine tanıtılacak şekilde Projeler hazırlanabileceğinin altını çizerek, Bolu daki Mutfak kültüründe varolan  değerleri Avrupa birliğinden  en az 3 ortak bularak  stratejik ortaklık projesi hazırlanıp  buradaki değerler oraya tanıtılabilir dedi.

 

BİZ KENDİ DEĞERLERİMİZİ PAZARLAMA KONUSUNDA BAŞARILI DEĞİLİZ

Doç Dr. Bülent TARHAN biz kendi değerlerimizi pazarlama konusunda başarılı değiliz,  pazarlama derken sözlerim yanlış anlaşılmasın, bakıyorsunuz Baklavamıza başka bir ülke sahip çıkıyor,  lavaş, lokum aynı şekilde siz  eğer sahip çıkıp  bunun patentini almasanız  o değerlere başkaları sahip çıkar dedi.

Tarhan,  Bolulu olarak sizlere çok önemli görevler düşüyor, bizde temel amaç şu olmalı Avrupaya gidip gezip görmelerde biz kendimizden olan değeri nasıl tanıtırız ve nasıl kabul ettiririz dedi.

 NEDEN BOLU AVRUPA MUTFAK KÜLTÜRÜ BAŞKENTİ OLMASIN ?

Doç Dr. Bülent TARHAN   2007 -2019 yılları için Avrupa  Kültür  Başkentleri   eylemi kapsamında  İstanbul 2010 yılında   Avrupa Kültür Başkenti oldu,  neden Bolu  Avrupa Mutfak kültürü başkenti olmasın, böyle bir hedef konulursa  önce bu hedefe hareket edilir ve  buna yönelik gerekli adımlar atılırsa çokta güzel olur çokta seviniriz dedi.

 

Haber: Aydın ÖZPELİT  MUDURNU HABER

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir