BEYPİLİÇ’TE AFETLERE HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ

BEYPİLİÇ’TE AFETLERE HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLDİ
Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin gözde beyaz et üretici firması Beypiliç’te çalışanlara afet bilinci eğitimi verildi.
– Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin gözde beyaz et üretici firması Beypiliç’te çalışanlara afet bilinci eğitimi verildi.

Türkiye’nin beyaz et ihtiyacının yüzde 30’unu karşılayan Beypiliç firmasının çalışanlarına İl AFAD Müdürlüğü tarafından afet bilinci eğitimi verildi. İki hafta boyunca her gün farklı gruplara verilerek gerçekleşen eğitim programının ilk gününe AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan ve Beypiliç Genel Müdür Yardımcısı Kadri Güvener de katıldı. Eğitimin ilk gününde konuşan AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan, “En büyük tedbirsizlik, bilgisizliktir. Biz kurum olarak bu düşünceyle hareket ediyor ve eğitimlere önem veriyoruz. Ülke olarak kriz yönetiminde oldukça iyi yerlere geldik. Amacımız, risk yönetimini en iyi şekilde gerçekleştirebilmektir. Bunun yolu eğitimden, bilgiden ve uygulamadan geçiyor. Olası afetlere toplum olarak hazırlıklı olmalıyız. İlimizde Beypiliç gibi büyük işletmelerin bu konuda hassasiyet göstermesi sevindirici” şeklinde konuştu.

Eğitimler boyunca katılımcılara Eğitim Uzmanı Levent Sönmez tarafından afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Yapısal olmayan riskleri ve bu risklerin nasıl azaltılabileceği, afet hazırlıklarında toplumsal güç birliği, aile afet planının ve afet çantasının nasıl hazırlanması gerektiği çalışanlara anlatıldı. Eğitimde ayrıca DASK ve zorunlu deprem sigortası yaptırmanın önemi vurgulandı.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir