Baz istasyonu ile ilgili Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği

 

Baz istasyonu ile ilgili Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği

 Basın Açıklaması

       

Tarihi ipek yolu üzerinde önemli bir ticaret merkezi olarak gelişmiş Mudurnu tarihi, kentsel dokusu, kent kültürünü özgün mimarisinin zenginliği ve yüzyılladır korunmuş olması nedeniyle 1995 yılında genel sit alanı ilan edilmiştir.

Mudurnu Belediyesi, Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği, Mudurnu Kent Konseyi Başkanlığı tarafından 2014–2018 yıllarında Mudurnu’yu UNESCO Dünya Kültür Mirasına alınması amacıyla Kültürel Miras Alan Yönetim Planı hazırlanmış ancak son günlerde planın uygulamasına başlanmak yerine Mudurnu’nun tarihi Dokusunu bozacak şekilde sit alanı haritasının içinde bulunan Hacet tepesi diye bilenen mezarlık park alanına verici baz istasyonu kurulmuştur.

Tarihi Mudurnu kalesinin karşında bulunan ve genel olarak Mudurnu’nun tarihi dokusunu bozan koruma alanının ruhuna aykırı olan bu durum Mudurnu Kültürel Miras Alanı Yönetim Planı Proje ortaklarından olan MUKTUDER yönetim kurulu, paydaş sivil toplum gönüllüleri ve destekçileri tarafından kabul edilemeyeceği! Yerel yönetim ve yetkili kurumlar tarafından gerekli hatanın düzeltilmemesi durumunda konunun önemi nedeniyle Anıtlar Kurulu vb. ilgili kurumlarla bu konundaki hassasiyetimiz paylaşılacaktır.

 

29.12.2014     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir