Amerikalı Akademisyenler Taşkesti de Deprem Kampı Yapıyor

Amerika’da öğrenim gören öğrenciler ve beraberindeki akademisyenler, Türkiye’deki fay hatları hakkında inceleme yapmak için 25 kişilik grupla Bolu’ya geldi.

 

Amerika’da öğrenim gören öğrenciler ve beraberindeki akademisyenler,Türkiye‘deki fay hatları hakkında inceleme yapmak için 25 kişilik grupla Bolu‘ya geldi.

Amerika’da yer bilimi eğitimi alan ve mezun olabilmek için arazi kampı stajı yapmaları gereken yabancı öğrenciler, 25 kişilik ekiple Bolu‘ya geldi. Mudurnuilçesi Taşkesti beldesinde bulunan kampa giden yabancı öğrenciler ve akademisyenler, burada Bolu İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’ne bağlı Deprem Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde çalışmalar yapıyor. AFAD başkanlığınca temin edilen kampta kalan öğrenciler, daha önceden özenle planlanmış küçük projeler üzerindeki çalışmalarını Prof. Nuri Uzunlar, Prof. Colin Paterson, Prof. Alvis Lisenbee ve Dr. Zeynep Öner öncülüğünde gerçekleştiriyor.

Bolu İl AFAD Müdürü Hasan Erdoğan ve personeli, yıllardan beri devam eden kamp çalışmalarını yakından takip ederek sık sık hocalar ve öğrencilerle bir araya geliyor. Yabancı öğrencilerle bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Erdoğan, “Ülkemiz doğal çeşitlilikleriyle her daim dikkat çeken ve merak edilen bir yer olmuştur.

Amerika’da öğrenim gören öğrencilerin ülkemizi tercih etmesi bizi sevindiriyor. Senelerdir fikir alışverişinde bulunduğumuz değerli hocalarımızın öncülüğünde yürütülen bu çalışmalara destek olduğumuz için çok memnunum. Müdürlüğümüzde görevli personelimizden kampa giden ve çalışmalara katılanlar oldu. Halkımızın farklı kültürlerle tanışması da diğer bir kazancımız. Bizler kamp çalışmalarının devamı için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

İHA

 

“Amerikalı Akademisyenler Taşkesti de Deprem Kampı Yapıyor” için 3 yanıt

  1. değerli hemşehrilerim böyle araştırma ekipleri göze şirin kulağa hoş gelebilir.dışardan özellikle ilçemize araştırmaya gelenlere dikkatinizi çekmek isterim.

    zamanında ABANTA da gelen bilim adamlarının olduğunu hatta ve hatta ABANT dağlarında bitki otonomisi üzerine araştırmalar yaptıklarını duymuştum.onlar bizlerde olup da farkına varamadığımız değerlerimzi alıp götürmektedirler.

    -neden amerikalı TÜRK BİLİM ADAMLARI bizim oralarda araştırma yapmıyorlar?

    onların TAŞKESTİYİ tercih etmelerindeki sebep bence bugünlerde kaplıcasıyla revaçta olamsıdır.onlar doğa araştırması yaparlaereken kendileri içinde yer tahsisi planlarını çoktan kurgulamışlardır.

    değerli hemşehrileri her sakallıyı hacı hoca sanmayacağımız gibi elin her amerikalısı ve avrupalısını kendimize dost sanmayalım.bu yabancı hayranlığıından bir an önce vazgeçelim.

  2. Sayın Yusuf TANRIKULU o ekibin başındaki hoca da Prof. Dr. Nuri uzunlar’dır, AFAD başkanlığı’dır, Bolu Valiliği’dir, ve Ulusal Üniversitelerimizin hocaları’dır.Dikkatli incelerseniz bu çalışmalarda ulusal üniversitelerimizin de katılması ve müşterek çalışmaları yer almaktadır. Bölgemizdeki jeoloji ve jeofizik çalışmalara uygun ve birçok çalışma ortamının olması kampın burada olmasının ana sebeplerinden biridir. Ayrıca ilimizdeki fay hareketliliğinin çalışmalarına bu kadar bilimadamını yönlendirmek önemlidir.(Bolu AFAD Prj. Koordinatörü Yüksel KARABULUT)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir