AMACIMIZ MAĞDURİYETİ GİDERMEK

AMACIMIZ MAĞDURİYETİ GİDERMEK

 

Sigortacı ve sigortalı arasında bir köprü vazifesi gördüklerini söyleyen Varlık Hasar Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Bolu İl Müdürü Sinan Cantürk; “Amacımız Sigorta kapsamı içerisinde olan her türlü haklarınızı çözüme kavuşturmak ve mağduriyetlerinizi gidermektir” dedi.

Sigortacı ile sigortalı arasında köprü vazifesi görerek tazminatları eksiksiz tazmin ettiklerini belirten Varlık Hasar Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Bolu İl Müdürü Sinan Cantürk; “Varlık Hasar Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri olarak yeni ve geriye dönük trafik kazalarında vefat eden, sakat kalan mağdurlara ulaşarak ölüm halinde destekten yoksun kalma tazminatı, yaralanma halinde maluliyet tazminatını hasar uzmanı ve hukukçularımızla beraber Sigortacı ve sigortalı arasında bir köprü vazifesi yaparak sigorta şirketlerinden eksiksiz bir şekilde tazmin ediyoruz. Kazazedenin mağduriyeti çözüme ulaşıncaya kadar herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Amacımız Sigorta kapsamı içerisinde olan her türlü haklarınızı çözüme kavuşturmak ve mağduriyetlerinizi gidermektir” şeklinde konuştu.

 

MAĞDUR OLAN KİŞİLER VARSA BİZE ULAŞABİLİRLER

 

“Özellikle ülkemiz maalesef dünyada en çok trafik kazalarının meydana geldiği ülkelerden biridir” diyen Cantürk sözlerine şöyle devam etti: “Trafik kazaları sonucu meydana gelen ölüm, daimi sakatlık, yaralanma ve maddi hasarların tanzimi mümkün olabilmektedir. Varlık Hasar Yönetimi geçmişe yönelik olarak son 10 yıl içerisindeki trafik kazalarında meydana gelen zararların tasfiyesini 15 gün ile 2 ay gibi kısa bir sürede sonuçlandırmaktadır. Zarara uğrayan kişilere danışmanlık hizmeti vermekte ve hasar tasfiye işlemlerini hasar uzmanı ve hukukçularımızla beraber sonuç alacak şekilde yürütmekteyiz. Vatandaşlarımız arasında bu işlemlerden mağdur olan kişiler varsa bize ulaşabilirler. Kaza sonucunda ortaya çıkan zararların tasfiye işlemleri, konusunda uzmanlaşmış ve deneyimli bir ekip çalışması sonucunda çözümlenmektedir. Mevcut sigorta sektöründe ki rekabet koşulları ve olumsuz yaklaşımlar kaza olayları sonucunda mağduriyetlerin oluşmasına sebep olmaktadır.

Ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi için mutlaka konusunda uzman ve deneyimli bir ekibin profesyonel desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Öyle ki; bazen bilgi sahibi olmadığımız pek çok konuda hakkımızın olduğunu ancak konusunda uzman, deneyimli kuruluş ve kişilerden öğrendiğimiz bir gerçektir. Kaza sonucunda sigorta şirketlerinden talep edilecek her türlü tazminatları almak bazen uzun bir süreci gerektirmektedir. Bu durum ilgili kuruluşların keyfi tutumlarından kaynaklanabileceği gibi bazen de hak sahiplerinin haklarını takip etme konusunda yeterli bilgiye sahip olmamalarından kaynaklanmaktadır. Oysa mevcut yasalar ve sigortacılık mevzuatı kaza ve zarara uğrayan insanları korumayı amaçlamaktadır. Kaybedilen her değerin mutlaka karşılığı olacağı bilinci ile hareket edildiği takdirde zararların telafi edilmesi mümkün olabilmektedir.”

 

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir