Aklınıza gelmeyen hakkınızı cebinize taşıyorlar

Aklınıza gelmeyen hakkınızı cebinize taşıyorlar

İbrahim Efe ve eşi Zeynep Efe, Bolu’da “hasar yönetimi ve danışmanlık hizmetleri” alanında faaliyet gösterecek bir şirketin ilk kurucuları oldu.

Efe Ailesi, “Trafik ve iş kazası mağduru iseniz, bize başvurun!” sloganıyla başlattıkları çalışma ile vatandaşların, trafik kazası, işyeri kazası, yangın, doğal afet, kasko, deprem gibi sigorta kapsamına giren her türlü maddi ve bedeni zararlar ile tedavi giderlerinin karşılanmasını hedefliyor.

Yani Efe Ailesi, kazazedelerin aklına gelmeyen; fakat bir köşede duran tazminat haklarını kovalıyor. Son 10 yıl içerisinde kazaya karışmış; ancak haksız bulunmuş ya da yeterince hak elde edemediğini düşünen herkesin kendilerine başvuruda bulunabileceklerini belirten Efe Ailesi, 2 ay içerisinde neticelendirme garantisi verdikleri bu hak arama mücadelesinde, ayrıca vatandaştan hiçbir ücret alınmadığını açıkladı.

 İbrahim Efe, Vatandaşların sigorta kapsamındaki kayıp ve zararlarının en kısa sürede telafi edilmesi için aracılık ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini söyleyen İbrahim Efe, vatandaşların, trafik kazası, işyeri kazası, yangın, doğal afet, kasko, deprem gibi sigorta kapsamına giren her türlü maddi ve bedeni zararlar ile tedavi giderlerinin karşılanmasını sağladıklarını söyledi.

MAĞDUR OLDUĞUNU DÜŞÜNEN KAZAZEDELER HAK ARAMA MÜCADELESİNDEN 2 AYDA SONUÇ ALABİLİYOR

“Birçok vatandaş geçirdiği trafik kazası ya da diğer kazalarda haklarını bilmediği için haklı olduğu halde haksız duruma düşüyor” diyen Efe, “Vatandaşlar, mağduriyetlerinin karşılanması maksadıyla sigorta şirketlerine müracaat ettiklerinde, çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda evrak getirmeleri isteniyor. Bu kapsamda zarara uğrayan vatandaşlarımız bunlarla uğraşmak yerine çoğu zaman zararlarını kendileri karşılamakta ya da var olan haklarını bilmediklerinden dolayı gerekli yerlerden gerekli zamanlarda taleplerde bulunmamakta veya haklarından feragat etmektedirler. Bu durumda birçok vatandaşımız mağdur oluyor” diye konuştu.

Kazazedelerin bu mağduriyetlerini gidermek üzere hizmet verdiklerini ifade eden Efe, “Başvuru yapan kazazedelerden özel vekalet ile vatandaşların bütün haklarını ilgili sigorta şirketlerinden talep ederek, hak ettikleri tazminat bedellerinin vatandaşların kendi gösterecekleri hesap numarasına aktarılmasını sağlıyoruz” dedi.

Açıklamalarının devamında, son 10 yıl içerisinde meydana geçen kazalarda yaşanan kayıp ve zararlar için vatandaşların kendilerine müracaat edebileceklerini dile getiren Efe, “En geç 2 ay içerisinde vatandaşlarımızın hak ettikleri tazminatları almalarını sağlıyoruz” biçiminde konuştu.

 

10 YIL İÇİNDE ATLATTIĞINIZ BİR KAZADAN DOLAYI TAZMİNAT ELDE EDEBİLİRSİNİZ!

Efe, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Karayollarında son 10 yıl içerisinde meydana gelen trafik kazaları sonucunda mağdur olanların ölüm, daimi sakatlık tazminatları ve bakım giderlerini ilgili sigorta şirketlerinden azami limitler dahilinde alınmasını sağlayarak sorunları çözmeye çalışıyoruz. Faili meçhul trafik kazaları, sigortasız araçlar ile yabancı plakalı araçların karışmış olduğu kazalar sonucunda karşılaşılan sorunların çözümünde kadromuzla sürecin başından sonuna kadar vatandaşlarımızın yanındayız. Sigorta kapsamındaki vatandaşlarımızın veya yakınlarının karıştığı kaza olayları sonrasında bilgi sahibi olunamayan hakların varlığından vatandaşlarımızı haberdar ediyoruz. Onlara yol gösteriyoruz ve kendilerine çözüme giden yolda en doğru bilgiyi sunuyoruz. Haklılıklarını ispatlayarak tazminat bedeli elde etmelerini sağlıyoruz.”

 

DANIŞMANLIK HİZMETİ ALABİLMEK İÇİN NE YAPILACAK?

“Hasar yönetimi ve danışmanlık hizmeti almanın vatandaşlara bedeli ne oluyor?” sorusu karşısında Efe, “Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep etmemekteyiz” yanıtını verdi.

“Kazaya karışmış olan ve mağdur olduğuna inanan kimseler size nasıl başvuru yapabilir?” sorusunu ise Efe, şöyle yanıtladı: “Mağdur duruma düşmüş kimseler tarafımıza başvurabilir. Vatandaşların bize müracaat edebilmeleri için sadece polis tutanakları ile hastane raporları olması yeterli.”

Efe, “Tarafımıza başvuran kimseden öncelikle ücret almıyoruz. Vatandaş başından geçen bir olay üzerine yargı mücadelesi başlatsa, davanın neticelenmesi belki de yıllar sürecek. Keza yargı sürecinde dosya masrafı ve avukatlık giderleri de işin bir başka külfeti. Ama biz şirket olarak, tarafımıza ulaştırılan polis tutanakları ile hastane raporlarıyla bir dizi araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Şirketimizin Ankara’daki merkezine danışıyoruz. Ön çalışma yapıyoruz. Biz başvuru yapan kimseler adına çalışma yürütüyoruz. Ve yaklaşık 2 ay sonunda yapılan bireysel başvuruları neticelendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BAŞVURU YAPANLAR VEKALET ÜCRETİ DAHİ ÖDEMEYOR

“Şirket olarak sizler bu çalışmalarınızın karşılığında kazanımınızı nasıl elde ediyorsunuz?” sorusunu ise Efe, şöyle yanıtladı: “Bizler mağdur kimsenin bize danışması ve bizim çalışmalarımız neticesinde elde ettiği kazanımından belirlenen miktarda pay alıyoruz. Yani vatandaşın cebinden kuruş çıkmamış oluyor. Fakat başvuru yapan kimse adına yaptığımız çalışmalarda olumlu netice alınamazsa, vatandaştan herhangi bir ücret almıyoruz.

Örneğin trafik kazasına karışmış bir kimse, bize müracaatta bulundu ve hak arama mücadelesi başlattı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde kazaya karışan kimsenin alkollü olduğunun tespiti ortaya çıktı ve o kimse herhangi bir kazanım elde edemedi. Biz böyle durumda yaptığımız çalışmanın karşılığında yine de başvuru yapan kişiden ücret talebinde bulunmuyoruz. Sizlerin adına çalışma gerçekleştirebilmemiz için vekalet gerekli. Vekalet ücretleri dahi şirketimiz tarafından karşılanıyor.”

Efe, Türkiye’de 74 ilde bu alanda çalışma gerçekleştirildiğini belirtti ve Bolu Merkez de ise ilk kez şirketleri tarafından gerçekleştirilecek.

 

EFE’DEN VATANDAŞLARA “ÇANTACI” UYARISI

İbrahim Efe’nin eşi Zeynep Efe ise, yaptığı açıklamada, babasının Burdur Merkez ve Bucak İlçesi’nde bu hizmeti verdiğini ve gerçekleştirdiği çalışmalardan olumlu neticeler aldığını söyledi.

 

Bu alanda hizmet almak isteyen vatandaşlara önerilerde bulunan Efe, “Bolu’da bu çalışmayı “çantacı” ve “merdiven altı” olarak tabir edilen bir kesimin bu çalışmayı gerçekleştirdikleri yönünde duyumlar alıyoruz. Bu insanlarda vatandaşlarla yarı yarıya gibi uçuk komisyon rakamlar talebinde bulunarak, mağdurları bir kez daha mağdur durumunda bırakıyorlar. Hatta işlem öncesi dosya masrafları adı altında para talep ediyorlar. Hatta mağdurdan para alıp ortadan kaybolan, mağduru dolandıranlarda var” dedi.

 

İBRAHİM EFE  GRUP MERKEZ HASAR BOLU İL TEMSİLCİLİĞİ

TEL.0 543 860 00 14     05326783130

 

www.mudurnuhaber.com

“Aklınıza gelmeyen hakkınızı cebinize taşıyorlar” için bir yanıt

  1. Hayırlı bol kazançlar dilerim. Hakkını aramasını bilenler için iyi bir uygulama ve çalışma.
    İyi tanıtım yapılması gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir