AHİ MUDURNU BİRİKME BİRLİĞİ MECLİSİ MUDURNU

AHİ MUDURNU BİRİKME BİRLİĞİ MECLİSİ MUDURNU

 

[ UNESCO ] BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EĞİTİM BİLİM KÜLTÜR ÖRGÜTÜ geçici listesine Ahilik geleneğimizden ötürü, kabul görme başarısını heyecanını, sevincini yaşıyor .Bu başarı ,  emeği geçen herkesin, hepimizin,atalarımızın tüm Mudurnuluların başarısıdır. Mudurnu muz Kültürel mirasımızı tanıtan Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği MUKTUDER hizmet ve çalışmalarını takdirle izliyoruz.

 

Dernek başkanı saygıdeğer ağabeyim Necdet Akayı n olağanüstü Mudurnu sevgisi ilgisi kültürüyle , hiçbir menfaati olmaksızın, yılın 365 gününde yurdumuzun çeşitli illerinden gelen turist ve ziyaretçilerimize menfaat beklentisiz gönüllü Mudurnu kültürü tanıtım hizmetleri çalışmaları takdire şayandır.

Maddi imkansızlıklardan kira ödemelerinde zorlanan derneğimiz geçen haftalarda yemekli eğlenceli bir gece düzenledi. Mudurnu kültürümüzü belgeler,fotograflar,yüzyıllık eşyalarla özellikle tarih bilgileriyle Mudurnu yu kültürümüzü anlatan dernek Başkan Necdet Akay ve dernek üyelerimizi kutluyoruz.

Mudurnu ilçemizin UNESCO Dünya mirasına kesin kabulü sürecini elbirliğile tamamlama başarısı için, eski yaşam kültürümüzü kullanmaya ve yaşatmaya,tanıtmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Sorumluluk her birimizindir.

Son MUKDUDER gecesi hazırlık aşamasında, gecenin yer tahsisinde usul birlikteliği,kamu ve dernek odalarımızın iletişim kopukluklarından kaynaklanan katılım yetersizliğini yerel basınımızdan öğrendik.

Mudurnumuzun sosyo, ekonomik, kültürel değerlerini artıracak UNESCO ya kesin kabulümüzün gerçekleşmesi için Kamu ,sivil toplum dernek ve odalarımızın , Ahilik kültürünü bilen esnaflarımız ve turizm hizmet sektörü temsilcilerimiz ve yerel basınımızla birlikte eskiden olduğu gibi Kent Konseyi benzeri MUDURNU BİRİKME BİRLİĞİ MECLİSİ nin oluşturulmasını öneriyorum.

Bu kültürel üst kurul meclisin kültürümüzü koruma tanıtma da AHİLİK esaslarına göre dernek ve kurumlarımızın faaliyetlerinde usul birlikteliğimizi sağlayacağına faydalı olacağına inanıyorum. Geçmiş kültürümüzle ilgili hafızalarımızı geriye aldığımızda Mudurnu da yaşayan her kesim zengin, fakir, her meslek sahibi seçilmiş temsilcilerimiz, idareci, ilim, bilim uleması ayrımsız birbirine efendi, bey diye hitap eder, saygı sevgi hoşgörü ile birbirlerine saygı duyarak teşekkür ederek günlük yaşamlarını mutlulukla tamamlarlardı.

Ortak ihtiyaç hedefler için, sivil toplum dernekçilik faaliyetlerini birikme toplantılarında sohbet ederek bilgilenirler güncel konuları paylaşır görevler alırlar birbirlerini desteklerler teşekkür ederlerdi. Günümüzde yaşanan siyasi şahsi egoların etkisini ortadan kaldıracak Birikme Birliği Meclisi toplantılarına ihtiyacımız vardır. Birikme toplantılarımız kamumuza ,belediyemize,sivil kuruluşlarımızın hizmet hedeflerini kolaylaştıracaktır.

 

Mudurnu Birikme Birliği Meclisi Ahilik prensipleri doğrultusundaki toplantılarıyla bugün ihtiyacımız olan kişisel anlayışlarımızı sorumluluklarımızı, akılları birleştirecektir.

Mudurnu muzda eskiden ve yaşı halen seksen doksanın üzerindeki büyüklerimizin köylerimizdeki yaşayanların günlük yaşamda kullandıkları hoş sözdür “Şerlenmeyin Uşaklar” kelimeleri. Dedem hafız Mustafa Türesin in eşi Rahmetli babaannem Ayşe Türesin , genç delikanlılığımız zamanlarında Mudurnu muzun kültürüne uygun olmayan hareketler yapanlara kullanırdı. Şerlenmeyin uşaklar derdi, yaramazlık yapmayın çocuklar anlamında kültürümüz gereği sözleriydi büyüklerimizin.

 

Kültürel hicvimizle şerlenmeden UNESCO hedefimize ulaşmalıyız. Mudurnu muzun en büyük sosyo ekonomik, kültürel hamlesi UNESCO çalışmalarında hepimizi birleştirecek gücün MUDURNU BİRİKME BİRLİĞİ MECLİSİ nin oluşturmalıyız. Mudurnu muzun Ahilik disturunda sosyal kültürel faaliyetlerinin usulünün önünü açmasını temenni ediyorum. . UNESCO hayalimiz gerçekleştiremezsek yakın tarihte Dubai ,Sudi Arap Kültürü dejanarasyonunu etkisiyle huzur güven mutluluğumuz elden gidebilecektir diyerek Mudurnu Ahilik Haftamızı tebrik ediyorum .

Mübarek Miraç kandilimiz hayırlı olsun.

Uğur TÜRESİN Mudurnu haber 15.5.2015

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir