AÇIK SÖZ

AÇIK SÖZ

Bu gün Mudurnu için Tarihi bir gün, sebebine gelince …

 

Bu gün 16 Aralık 2014 Salı Mudurnu ilçesinde yıllardır evine ekmeğini götürebilmek için çaba harcayan Devletine vergisini ödeyen, zor şartlarda küçük bir ilçede iş yapmaya uğraşan ESNAF larımız için bu gün çok farklı bir gün.

 

Bu gün Mudurnu Belediyesine ait ilçedeki Dükkânlar ihale ile kiraya verilecek, Yıllardır belirli bir müşterisi olan Esnafın yerine kendinizi bir dakikalığına koymanızı istiyorum.

Mesela senin  ihaleye çıkan Dükkanına  bende ihaleye girdim ve şu andaki oturduğun fiyatın on misline kadar çıkardım ve ihaleden çekildim, Dünya fani, mutlaka bir yerde birbirimizle işimiz olacak, Mudurnu küçük bir yer, Cenazemizde düğünümüzde  beraberiz ve beraber olacağız.

 

Yapılan bu işlemi oynanan bir oyun olup cebimdeki paraya gözü diktin diye yıllarca belkide dargın durulacak, selam sabah verilmeyecek…

 

Nerede kaldı AHİLİK ?

Ahilikte komşusunun zor anında diğer komşusu ona koşar, siftah etmediyse birbirleri ile alışveriş yaparak siftah yaparlar ve bereket Duası yaparlar, sözleri yalanmıydı?

Şimdi bakıyoruz, yıllardır fırsat bekleyenler ben şunun dükkânına, ben bunun dükkânına ihaleye gireceğim, bende kalmassada kalmasın, fiyatı artsın diye dedikoduları duyuyorum.

 

Peki, şu andaki kiraların on misline arttığında birileri çıkıp bize aferin size  memleketimize döviz kazandırdınız diye PLAKET verecek mi?

 

 SİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİNİZİ SİZDE BAŞKASINA YAPMAYINIZ…

Ne güzel bir sözdür, “Sana yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkasına yapma” Kim bilir kaç bin yıllık bir sözdür. Bütün kültürlerde ve dillerde vardır mutlaka. Bireye karşısındakilerden iyilik beklerken kendisinin de iyi olması gerektiğini öğütler. Bütün toplumun birbirine karşı iyilik saygı ve sevgi ve barış ile yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli en basit altın kuraldır.  Bu sözlerden anlaşılacağı üzere benim bir Mudurnulu kardeşiniz olarak bu yarışta      Ekmeğinin peşinde olan  ve yarın yüzyüze geleceğimiz hatta ve hatta çoğumuzunda  dolaylı yönden akraba olduğumuz bu güzel şirin ilçemizde  yanlış yapılmaması dileklerimle.

Her canlının rızkını Allahü teâlâ verir.

 

Selam ve saygılarla

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir