ABANT’TA Mudurnu çalıştayı gözlemleri 2

ABANT’TA Mudurnu çalıştayı gözlemleri 2

 

Geçtiğimiz Hafta ABANT Büyük Otel de gerçekleştirilen Çalıştay ile ilgili gözlemlerimin öğleden sonraki bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Öğle yemekleri Maşaallah çok okkalıydı, Büyük Oteldeki bizim Şeherlile, bizleri geldi diye dört başı Mamur bi sofra hazırlamışla,  bizlede açık Menüyü görünce bem köylülerin yaş Çam ağacına döndükleri gibi döndük. Ne etlisi galdı, ne sütlüsü galdı, sağolsun Komşumuz Köfteci Ruhi abinin hıra oğlu da İbrahim TUTAR, yemeklerin üstüne birde Bol Köpüklü Türk Kahvesini söyleyince oturduk galdık.

Öğleden sonra, çalıştaya bizim şeherden katılanların bazılarının Çalıştaydan usulcacık ayrıldıklarını fark ettim.  Aslında hiç fark edilecek gibi değildi, emme insan işte uğraşınca ve çalışınca her bi şeyleri görüyor.  Muhasebeci Saadet KARS ablam ile bir iki dakika ayaküstü sohbet ettik, nasıl buldun dedim, valla bi şey anlayamadım dedi.

Neyse,  4 odaya ayrıldı katılımcılar, Moderatörler eşliğinde 1 saati aşkın bir süre odalarda gruplara göre Mudurnu tartışıldı. Zaman, zaman odalarda hararetin yükseldiğini ve konuların karıştığını gördüm,  odalardan birinde bizim Turizmci, Osman KARACA Enişte, olaya farklı bir açıdan yaklaşmış, adeta odadakilerin hepsinin konuştuklarına reset atmıştı, yani sıfırlamıştı.  Baktım ki bu oda biraz karışık hemen diğer bir odaya geçtim,  bu odada diğer odadan hiç eser yoktu, Çünkü Odada Osman KARACA Eniştemiz gibi başka bir Enişte olmadığı için burada havalar gayet normal.

Katılımcıların çalışma yaptığı 4 odadaki gözlemlerim aynıydı, odadakiler yani, Mudurnulu ve Mudurnu’da yaşayanlar artık biz buradaki sorunları konuşmaktan bıktık, bir an önce ne yapacaksak yapalım, bizim üzerimize ne düşüyorsa yapalım derken, Mudurnu’yu yeni keşfedenler ise, Mudurnu’da şu yok, Mudurnu’da bu yok diye ilçedeki problemleri aktarmaya çalıştıklarını gördüm.

 

Uzun lafın kısası…..

 

Evet, Mudurnu ‘da sorunları biliyoruz, aslında çözümüde gayet basit…

 

Fitne, Fesatlık ve dedikodu….

 

Bunları bitirdik mi direkt olarak Mudurnu’da ister Turizm’e gireriz.

 

Yani, Mudurnu’da Birlik ve Beraberlik olursa olur, olmazsa Çalıştay ve benzeri şeyler Mudurnu’da maalesef başarıya ulaşamaz.  Sorun bizim sorunumuz, çözümünüde bizim çözmemiz lazım.

 

AYDIN ÖZPELİT

 

MUDURNU HABER

İletişim: 0 535 735 91 64

e-mail: mudurnuhaber @gmail.com

“ABANT’TA Mudurnu çalıştayı gözlemleri 2” için 2 yanıt

  1. çalıştaya çok konuşanları çağırmamışlar. demek ki…
    kendin çal kendin oyna oh ne güzel
    yapılan masraflarla konak işletmelerine doğrudan destek sağlıyalım daha iy olur..

    1. Rıdvan bey çok konuşmak önemli değil,önemli olan yerinde konuşmaktır.Unutmayın ki boş tenekenin sesi daha çok çıkar, ama boş çıkar. Diğer taraftan konu Mudurnudaki konak işletmelerine destek sağlamak değil, Mudurnu Kültürel Mirası Koruma Alanı yönetim Planı Vizyon ve Strateji Belirleme çalışmasıydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir