ABANT’TA Mudurnu çalıştayı gözlemleri

ABANT’TA Mudurnu çalıştayı gözlemleri

Yine mi havanda su dövdük?

Yıllardır çeşitli toplantılar yapılır ve Mudurnu’da şöyle yapacağız, Mudurnu’da böyle yapalım denir. Evet, bunlardan bir tanesi daha 29 NİSAN 2014 Salı günü MUDURNU / ABANT ta Büyük Abant Otelinde yapıldı.

aydın özpelitBen  12 yıldır her toplantıda olduğum gibi bu toplantı öncesinde de heyecanımı yenemedim,  Mudurnu  Kaymakamlığı Mustafa SOYGÜR arkadaşımın daveti üzerine katıldığım  çalıştay’da ilk gördüğüm şey beni çok üzdü.

Mudurnu ilçemizden sabah saat 08.30 da otobüs kalkacağı söylendi ve Hükümet konağının önüne geldiğimizde 45 kişilik Otobüsü gördüğüm an, bu iş bitmiş bravo bu işi organize eden arkadaşlarıma derken, Otobüse bindiğimde sadece 9 kişinin 45 kişilik araçta olduğu beni çok üzdü.   Sonrasında ise terminale çıkıp 26 kişilik bir araca geçip ben ve özgür KOCABAY arkadaşım da dahil olmak üzere 12 kişi ABANT ın yolunu tuttuk.

Abant’a vardığımızda OTEL de hep bizim şeherin çocukları çalışıyor,  sohbet ve muhabbetin ardından  Çalıştay başladı,  ABANT Büyük Otel Yedigöller Konferans salonundaki  boş Koltukları gördüğümde bir Mudurnulu olarak  dışarıdan gelen misafirlere karşı  utanmamak elde değil, öğrendiğime göre 300 davetiye   basılmış, peki  bu tip Mudurnu’nun geleceği konusunda  yapılan bir toplantı için neden organizeli bir çalışma yapılmadı? diye soruyorum.

Madem, bu kadar çaba var, madem bu kadar emek var,  bu yapılanlar göstermelik mi yapılıyor ? diye sormak gerekiyor.  Hiç kimse hemen karşı atağa geçerek Mudurnu’da insanlar bu tip işlere ilgi göstermiyor demesin.

Nedeni ise, istenildiği takdirde nasıl insanlar bir araya getirilebiliyorsa bu tip Mudurnu’nun geleceğinin masaya yatırıldığı bir toplantıda 5260 Nufuslu Mudurnu’dan sanırım 300 kişiyi bulmak zor olmayacaktır.

 

Not vermek gerekirse Organizasyonun bu kısmında sınıfta kalındı ve ben puan olarak 0 vermek zorundayım.  Mudurnu’ya gelip haber yaptığımda birçok arkadaşım ve Mudurnu sever bizim bu konudan bilgimiz ve Haberimiz yok diye sitem ediyor,  sağ olsunlar İstanbul’dan Mudurnu Platformundan değerli hemşerilerimize bile haber verilip Mudurnu ilçesindeki yaşayan ve hakikaten bu Çalışta ya değer katabilecek kişilerin Davet edilmemesi veya boşluk bırakılması bence emeğe biraz saygısızlık olmuş.

 

MUDURNU Çalıştayı başlıyor  ve sunuculuğu değerli Hocam Kamuran ESEN ablamız yapıyor, Çalıştay da  protokol konuşmalarının ardından   düşünceler, Mudurnu’da neler yapılabilir tartışıldı.  Çalıştay Danışmanı  Dr. Ayşe Ege YILDIRIM  kısa bir konuşmanın ardından  Çalıştay konularına geçti.

Dr. Ayşe Yıldırım’ı Mudurnu ilçemiz için hakikaten bulunmaz bir değer diye düşünüyorum ve daha önce yapılan Mudurnu Çalıştayındaki heyecanını yitirmediğini görmek bir Mudurnulu olarak beni bir kez daha mutlu etti.   Olaya vakıf oluşu ve Mudurnu ilçemizde bize bir çıkış rehberi olabileceğine kanaatim bir hayli yükseldi.

Bu işin iyi tarafıydı, diğer bir tarafına geldiğimizde ise, yıllardır Mudurnu’da yapılan onlarca toplantıda alınan kararlara bir türlü yaşanırlık verilemedi,  gün boyu takip ettim ve gözlemledim, söz almadım ve konuşmadım, çünkü ben bazı görüşler tarafından taraf olarak görüldüğüm için sadece dinledim ve notlarımı aldım. Molalarda  gerek İstanbuldan gelenler ile gerekse  Mudurnu ve Bolu dan gelen Mudurnu sevdalıları ile  sohbet ettiğimde, hep düşüncelerin aynı olduğunu bir kez daha anladım.

 

Çalıştay’ın öğleden sonraki kısmında ise Gruplar halinde odalarda Moderatörler eşliğinde   çalışmaları izledim.

 

İzlenimlerimizin Devamı  gelecek ……

 

Aydın ÖZPELİT

MUDURNU HABER  www.mudurnuhaber.com

 

“ABANT’TA Mudurnu çalıştayı gözlemleri” için bir yanıt

  1. Sayın Aydın Özpelit Arkadaşım,

    Amacım yuıkarıda yazmış olduklarınız ve düşünceleriniz ile ilgili olarak değerlendirme yapmak değildir..Sadece İstanbul dan
    katılan bizlere,özel bir davet gelmedi.Kaymaklığımız sitesinde ve Belediyemizin sitesinde duyuruların yapılmış olması neticesinde toplantıyı öğrendik.Bu konuda ilgili arkadaş iSayın Ayşe Ege Yıldırım ı İstanbulda bulduk ve toplantı hakkında bilgi aldık ve katılmaya karar verdik.

    Yanlış anlamaya mahal verilmemesi için bu açıklamanın yayınlanacağını umuyor ve saygılar sunuyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir